Home > Alumni > Doneren

Blad-hortus-botanicus
Iraakse wetenschappers die in het kader van Academische Vrijheid de VU bezochten.
Fotograaf: Jordi Huisman

De Vrije Universiteit is mede ontstaan dankzij vele giften van veel particulieren. Wie kent niet de befaamde groene busjes met de beeltenis van Abraham Kuyper erop. Ook anno nu zijn giften heel welkom. Daartoe bestaan binnen de Vrije Universiteit diverse mogelijkheden. De Vereniging VU-Windesheim, die als naam hanteert: 'Vereniging voor christelijk hoger onderwijs, wetenschappelijk onderzoek en patiëntenzorg' is een ANBI: een Algemeen Nut Beogende Instelling. Daardoor zijn giften aftrekbaar voor de belastingen.

Heeft u vragen over mogelijkheden tot het geven van een donatie, neem gerust contact op met Alumnirelaties (T: 020 59 85665). Wij brengen u graag in contact met de personen van fondsen waar u belangstelling voor heeft.

Waar gaat het geld uit giften naartoe
De faculteiten en de VU kennen diverse fondsen. Een paar voorbeelden zijn:

  • Het Vrije Universiteitsfonds dat bijzondere leerstoelen en beurzen voor studenten financiert alsook aan onderwijs gerelateerde activiteiten die door en voor VU-studenten worden georganiseerd.
  • VUconnected is het ideële netwerk van de Vereniging VU-Windesheim dat de donaties gebruikt om programma's en projecten te financieren.
  • VUmc realiseert diverse projecten om o.a. behandelingsmethodes te verbeteren en/of noodzakelijke apparatuur aan te schaffen.
© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam

spamfuik@vu.nl