Dorret Boomsma wordt Akademiehoogleraar> VU is verder kijken
Dorret Boomsma wordt Akademiehoogleraar

De KNAW benoemt hoogleraar Biologische Psychologie Dorret Boomsma tot Akademiehoogleraar. Deze benoeming bevestigt dat de Tweelingonderzoekster die in 1987 het Nederlands Tweelingen Register opstartte, tot de absolute top van haar vakgebied behoort. De prijsuitreiking vindt plaats op 26 juni 2014.

Sluiten Dorret Boomsma
Kies je masteropleiding> VU is verder kijken
Kies je masteropleiding

De VU zit midden op de as tussen wetenschap en het bedrijfsleven: de Zuidas. We bieden meer dan 100 masteropleidingen aan binnen verschillende disciplines. Naast de reguliere masters zijn er ook speciale onderzoeksmasters en masteropleidingen waarmee je een eerstegraads lesbevoegdheid voor het voortgezet onderwijs kunt halen.

Sluiten Overzicht masteropleidingen
Joint master Entrepreneurship> VU is verder kijken
Joint master Entrepreneurship

Vanaf studiejaar 2014/2015 starten de VU en de Universiteit van Amsterdam met de joint master Entrepreneurship. Studenten leren om breed, wetenschappelijk onderbouwd naar ondernemendheid en ondernemerschap te kijken. De nadruk ligt hiermee op research based onderwijs. Daarnaast ontwikkelen de studenten de mentaliteit en vaardigheden waar ondernemerschap om vraagt.

Sluiten Entrepreneurship (Joint Master's Programme)
Manifest: steun particulier initiatief> VU is verder kijken
Manifest: steun particulier initiatief

Particulier initiatief is springlevend, maar om vitaal te blijven en te groeien moet ze ook door de overheid op waarde worden geschat. In april leveren wetenschappers en experts met het manifest 'Er waart een golf van idealisme door Nederland' een bijdrage aan het zelfbewustzijn van de vele particuliere initiatieven en geven ze uiting aan bezieling, perspectief en idealen.

Sluiten Lees meer

Agenda

1 - 5 september | 20.15 | Dak HG VU

On the Roof Filmfestival

1 september | 14.15 - 17.00 | Aula

Opening Academisch Jaar

Meer evenementen
Kom een Dagje studeren! On the Roof Film festival

spamfuik@vu.nl