Home > Nieuws & Pers > Agenda > 2013 > [jan-mrt] > 22februari_‘Crossing the Borders’: UB VU-symposium
Agenda-overzicht

‘Crossing the Borders’: UB VU-symposium

• Startdatum22-02-2013

• Tijd14 - 17 uur

• LocatieVrije Universiteit, De Boelelaan 1105, 1081 HV Amsterdam. Zaal 1E-24.

• Titel‘Crossing the Borders’: UB VU-symposium en webexpositie

• Contactgegevens

De toegang tot het symposium is kosteloos. Wel vragen we u om zich vooraf aan te melden. Dit kan via: secretariaat.ub@vu.nl of 020-5985140

• OnderdeelVU Bibliotheek

• CategorieOverig

• EvenementtypeCongres / Symposium

Met haar ambitie om aan te sluiten bij internationale ontwikkelingen zet de Vrije Universiteit een lange traditie voort. Al vanaf de 17e eeuw trokken vele protestantse Hongaren naar de Nederlanden om hier met name theologie te studeren. Over de uitwisseling van protestants gedachtegoed die toen op gang kwam, gaat het minisymposium ‘Crossing the Borders’ dat de Bijzondere Collecties (UB VU) op 22 februari a.s. organiseert.

Ook vindt dan de feestelijke presentatie plaats van de gelijknamige webexpositie. Fraaie afbeeldingen, met verhelderende bijschriften, vertellen het verhaal van (religieuze) ideeën die de landsgrenzen overstegen en mensen hier en ginds inspireerden. Deze webexpositie kwam tot stand dankzij de samenwerking tussen de Hongaarse Nationale Széchényi Bibliotheek te Budapest en de UB VU.

Meer informatie en programma