Home > Nieuws & Pers > Agenda > 2014 > [jan-mrt] > 10maart_Public Science met Piet Mulders
Agenda-overzicht

TPublic Science: Theatercollege over quarks, higgs en neutrino's

• Startdatum10-03-2014

• Tijd20:00

• LocatieDe Balie, Kleine Gartmanplantsoen 10, 1017 RR Amsterdam

• TitelPublic Science: Ontdekkingsreis naar het allerkleinste en het allergrootste in het heelal

• SprekerPiet Mulders, hoogleraar theoretische natuurkunde, en theatermaker Jan van den Berg

• Contactgegevens

Voertaal: Nederlands en af en toe Engels

Toegang: €10 (€7 voor studenten)

Contact: marieke.kolkman@vu.nl

• OnderdeelVrije Universiteit Amsterdam

• CategorieExacte wetenschappen

• EvenementtypeLezing

De Vrije Universiteit presenteert:

Ontdekkingsreis naar het allerkleinste en het allergrootste in het heelal

Quarks, higgs en neutrino's, van idee tot werkelijkheid
Een Public Science-evenement

Piet Mulders

In dit theatercollege staat Piet Mulders, hoogleraar theoretische natuurkunde aan de VU, op de planken met theatermaker Jan van den Berg. Welke deeltjes zijn er op het allerkleinste niveau? Wat is de rol van het higgsdeeltje? En wie zijn de mensen die op dit gebied grote ontdekkingen hebben gedaan?

Piet Mulders en Jan van den Berg wisselen elkaar af als in een dialoog. Piet Mulders vertelt over elementaire deeltjes en krachten en Jan van den Berg vult hem aan met verhalen over de levens van beroemde natuurkundigen en hoe hij zelf verliefd werd op het neutrino.

Jan van den berg © Fotografie DigiDaanPublic Science
Het theatercollege is onderdeel van de evenementenserie Public Science van de Vrije Universiteit Amsterdam. Met Public Science zet de VU wetenschap tussen de mensen. Samen met (podium)kunstenaars vertellen topwetenschappers van de VU over hun onderzoek op verschillende locaties in Amsterdam. Een goed verhaal in een creatieve vorm.