Home > Nieuws & Pers > Agenda
tot
25-10-2014

Nieuw filosofisch festival Brainwash

Zaterdag 25 oktober vindt de eerste editie plaats van Brainwash Festival, het festival dat verdieping en vernieuwing biedt door middel van literatuur, filosofie, film, comedy, theater, wetenschap en muziek. Ook Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie aan de VU, geeft een presentatie.

Tijd: 13:00 uur tot 01:00 uur UUR Locatie: De Nes, Amsterdam
27-10-2014

Grafische processoren voor wetenschappelijke applicaties

Ben van Werkhoven onderzocht het gebruik van grafische processoren. Dit zijn de computerchips die op videokaarten zitten en normaal gesproken verantwoordelijk zijn voor de berekening van welke kleuren de pixels op het beeldscherm krijgen. De uitkomsten van het onderzoek van Van Werkhoven worden gebruikt in software voor klimaatsimulaties. Moderne grafische processoren zijn enorm snel, energiezuinig, en relatief goedkoop. Van Werkhoven laat onder andere zien wat de beste implementatiestrategie is waarmee de beste resultaten worden geboekt. Hij gebruikte hiervoor performance modellen: hoe gedragen deze processoren zich in verschillende situaties. De uitkomsten helpen programmeurs bij het implementeren van software voor de grafische processor.

Tijd: 13.45 UUR Locatie: Aula
27-10-2014

How Internet use may affect our relationships. Characteristics of Internet use and personal and relational wellbeing

.

Tijd: 15.45 UUR Locatie: Aula
28-10-2014

Kosten en effectiviteit van gezondheidsprogramma

.

Tijd: 13.45 UUR Locatie: Aula

TBLI Conference™ Europe

The Faculty of Economics and Business Administration of VU University Amsterdam will host the 18th TBLI Conference Europe on 28 and 29 October 2014. This conference offers a platform to learn from the latest developments and best practices in the field of Corporate Social Responsibility and sustainable investing, bringing together a diverse, international crowd of social investors and social entrepreneurs.

Locatie: VU University Amsterdam

AFGELAST! VU-PRO opleidingsmarkt

Werkzaam als HR-adviseur of teammanager? Benieuwd naar wat de VU te bieden heeft voor professionals? Kom dan naar de gratis opleidingsmarkt van VU-PRO op donderdag 28 oktober 2014.

Tijd: 17.00-19.30 UUR Locatie: VU

Bezieling op de werkvloer: Vakmanschap in het MBO

We maken ons zorgen om de ontwikkeling van vakmanschap. Ons werk richten we in rond modellen, systemen en protocollen en voor de factor 'mens' lijkt steeds minder ruimte te zijn. In samenwerking met het Friesch Dagblad en Tresoar organiseert regiocomité Fryslân van de VU-Vereniging in de periode van september 2014 t/m januari 2015 een lezingenserie over dit thema.

Tijd: 20:00 UUR Locatie: Tresoar, Boterhoek 1, 8911 DH Leeuwarden
29-10-2014

Alternatief voor toxische gebromeerde vlamvertragers ook binnenshuis aanwezig

Sicco Brandsma toont aan dat alternatieven voor de broomhoudende vlamvertragers in dezelfde, en soms hogere concentraties voorkomen, zowel binnenshuis als in het milieu.

Tijd: 11.45 UUR Locatie: Aula