Home > Nieuws & Pers > Agenda
tot
18-08-2015

Vliegende start aan de universiteit

Wat verwacht jij van de universiteit en wat verwacht de universiteit van jou? Veel studenten kunnen zich hier nog niet goed wat bij voorstellen en vinden de overgang van de middelbare school of het hbo naar de universiteit lastig. Zeker als jij de eerste in je gezin bent die gaat studeren aan een universiteit. Voor die groep studenten is dit programma expliciet bedoeld. Het is belangrijk om aan het begin van je studie goed te investeren en hard te werken om een succesvolle start met je studie te maken. Voor studenten die hierbij een vliegende start willen maken, organiseert de VU als aanvulling op de introductiedagen een inspirerende dag op dinsdag 18 augustus vanaf 10.30 uur. De VU is een universiteit met een grote diversiteit aan achtergronden. Veel van onze studenten hebben ouders of grootouders die in landen als Marokko, Turkije of Suriname geboren zijn. We nodigen nadrukkelijk ook studenten met een migrantenachtergrond uit om deel te nemen aan het programma.

Tijd: 10.30 UUR Locatie: VU
19-08-2015

VU Introductiedagen

Van woensdag 19 tot en met dinsdag 25 augustus vinden de VU Introductiedagen voor nieuwe bachelorstudenten plaats. Tijdens deze week ontdekken zij wat er allemaal komt kijken bij studeren aan een universiteit.

Locatie: Campus Vrije Universiteit Amsterdam
31-08-2015

On the Roof Film Festival 2015: CONDUCTA

Do you want to see the latest world cinema films and enjoy spectacular views over the city? Interested in interviews with scientists and guest speakers? Then you certainly want to be at the On The Roof Film Festival from Monday, August 31 through Friday, September 4th on the roof of the VU University Amsterdam! At the beginning of the evening you can order a dinner inspired by the country of origin of the film. Tonight’s film Conducta is a heart-warming Cuban classroom drama.

Locatie: Vrije Universiteit, De Boelelaan 1105, 1081 HV AMSTERDAM, Main building, 16th floor.
01-09-2015

On the Roof Film Festival 2015: ART CONNECT

Do you want to see the latest world cinema films and enjoy spectacular views over the city? Interested in interviews with scientists and guest speakers? Then you certainly want to be at the On The Roof Film Festival from Monday, August 31 through Friday, September 4th on the roof of the VU University Amsterdam! At the beginning of the evening you can order a dinner inspired by the country of origin of the film. Tonight’s film Art Connect is about the hopes and dreams of the lives of children of the misunderstood excluded society of Trinidad and Tobago.

02-09-2015

Wédha Utama: A Framework for GKJ to Formulate Principal Teachings in the Context of Java

Tijd: 13.45 UUR Locatie: Aula
02-09-2015

Towards a Theological Engagement with an Area of Multiple Deprivation: The case of the Cornwall Estate

Tijd: 15.45 UUR Locatie: Aula

On the Roof Film Festival 2015: NECKTIE YOUTH

Do you want to see the latest world cinema films and enjoy spectacular views over the city? Interested in interviews with scientists and guest speakers? Then you certainly want to be at the On The Roof Film Festival from Monday, August 31 through Friday, September 4th on the roof of the VU University Amsterdam! At the beginning of the evening you can order a dinner inspired by the country of origin of the film. Tonight's film Necktie Youth is about an affluent group of adolescent friends living in the city of Johannesburg during the anniversary of the violent Soweto Youth Uprising of June 16th 1976.

03-09-2015

Screening for spontaneous preterm birth

Tijd: 13.45 UUR Locatie: Aula