Home > Nieuws & Pers > Agenda
tot
31-08-2015

On the Roof Film Festival 2015: CONDUCTA

Do you want to see the latest world cinema films and enjoy spectacular views over the city? Interested in interviews with scientists and guest speakers? Then you certainly want to be at the On The Roof Film Festival from Monday, August 31 through Friday, September 4th on the roof of the VU University Amsterdam! At the beginning of the evening you can order a dinner inspired by the country of origin of the film. Tonight’s film Conducta is a heart-warming Cuban classroom drama.

Tijd: 20:15 UUR Locatie: Vrije Universiteit, De Boelelaan 1105, 1081 HV AMSTERDAM, Main building, 16th floor.
01-09-2015

On the Roof Film Festival 2015: ART CONNECT

Do you want to see the latest world cinema films and enjoy spectacular views over the city? Interested in interviews with scientists and guest speakers? Then you certainly want to be at the On The Roof Film Festival from Monday, August 31 through Friday, September 4th on the roof of the VU University Amsterdam! At the beginning of the evening you can order a dinner inspired by the country of origin of the film. Tonight’s film Art Connect is about the hopes and dreams of the lives of children of the misunderstood excluded society of Trinidad and Tobago.

02-09-2015

Eerste framework voor systematische verantwoording van Javaanse christelijke Kerk

De geschiedenis van het bestaan en de identiteit van de Gereja Kristen Jawa (GKJ) – de Javaanse christelijke kerk – kan niet worden losgekoppeld van de invloed van de Gereformeerde Kerken in Nederland en de Neederlandsche Zendingsvereeniging (1858-1951). De leer die door de GKJ tot nu toe wordt gebruikt is onvoldoende contextueel. Dit blijkt uit het promotieonderzoek van Bima Adi die een framework voorstelt om de geloofsleer van de kerk op Java contextueel te formuleren.

Tijd: 13.45 UUR Locatie: Aula
02-09-2015

Theologische zending in te zetten om achterstandswijken te veranderen

Door de vorming van ‘verlossende plaatsen’ (ook wel hybride plaatsen of ‘third-places’ genoemd) in de bestaande ruimtelijke ordening van steden, kan theologische zending mogelijk als hulpmiddel worden gezien bij het veranderen van achterstandswijken van steden. Dit blijkt uit het promotieonderzoek van Mike Pears, die vanuit een praktische theologische benadering het onderwerp ‘plaats’ vanuit drie perspectieven bestudeerde met de Engelse achterstandswijk Cornwall Estate als voorbeeld.

Tijd: 15.45 UUR Locatie: Aula

On the Roof Film Festival 2015: NECKTIE YOUTH

Do you want to see the latest world cinema films and enjoy spectacular views over the city? Interested in interviews with scientists and guest speakers? Then you certainly want to be at the On The Roof Film Festival from Monday, August 31 through Friday, September 4th on the roof of the VU University Amsterdam! At the beginning of the evening you can order a dinner inspired by the country of origin of the film. Tonight's film Necktie Youth is about an affluent group of adolescent friends living in the city of Johannesburg during the anniversary of the violent Soweto Youth Uprising of June 16th 1976.

Screenen van spontane vroeggeboorte

.

Tijd: 13.45 UUR Locatie: Aula
03-09-2015

HPV-test in onderzoek en klinische praktijk

.

Tijd: 11.45 UUR Locatie: Aula
03-09-2015

Digitale psychologische hulpverlening nog beter in te zetten

Digitale preventie en behandeling van psychische problemen, ook wel eMental-health genoemd, lijkt algemeen goed geworden. Het belooft psychologische hulpverlening beter, slimmer, goedkoper en toegankelijker te maken. Maar heeft het die voorspelling al waargemaakt? Deze vraag beantwoordt Heleen Riper in haar oratie.

Tijd: 15.45 UUR Locatie: Aula