Home > Nieuws & Pers > Agenda
tot
06-01-2015

Onvolledige gegevens kunnen waardevolle informatie bevatten

.

Tijd: 15.45 UUR Locatie: Aula
07-01-2015

Organizing Collaborative Research: The dynamics and long-term effects of Multi-actor research programs

.

Tijd: 11.45 UUR Locatie: Aula
07-01-2015

Oplossen drugsgerelateerde problemen oudere patiënten

.

Tijd: 13.45 UUR Locatie: Aula
07-01-2015

Behandeling sensitizers voor hoogwaardige hersentumoren

.

Tijd: 15.45 UUR Locatie: Aula
08-01-2015

Geminiaturiseerde biologische screening van complexe mengsels

Natuurlijke extracten spelen een steeds grotere rol als bron voor nieuwe medicijnen. Daarom heeft ook de farmaceutische industrie een grotere behoefte aan geavanceerde analytisch-chemische technologieën voor het screenen van deze complexe mengsels.Natuurlijke extracten spelen een steeds grotere rol als bron voor nieuwe medicijnen. Daarom heeft ook de farmaceutische industrie een grotere behoefte aan geavanceerde analytisch-chemische technologieën voor het screenen van deze complexe mengsels.

Tijd: 11.45 UUR Locatie: Aula
08-01-2015

Complexe klimaatmodellen niet per sé beter dan eenvoudige

Alexander Bakker toont met zijn onderzoek aan dat het gebruik van zeer complexe klimaatmodellen voor het ontwikkelen van mogelijke klimaatscenario’s niet tot betere resultaten leidt. Bakker laat zien dat je hiervoor even goed eenvoudiger klimaatsimulatiemodellen kunt gebruiken. De ontwikkeling van eenvoudiger modellen is bovendien minder tijdrovend en goedkoper. Dit is waardevolle informatie voor beleidmakers, die de klimaatscenario’s gebruiken voor het creëren van een breed draagvlak voor de beleidsvoorstellen.

Tijd: 13.45 UUR Locatie: Aula
09-01-2015

Nieuwe informatie beïnvloedt het menselijk brein

Nieuwe informatie kan zowel een beloning als een bedreiging signaleren. Judith Schomaker toont met haar onderzoek aan dat de waarneming van mensen gevoeliger en reacties sneller worden wanneer zij nieuwe informatie tegenkomen. Ook laat zij zien dat een nieuwe omgeving een positief effect kan hebben op het leervermogen. Het is al langer bekend dat het brein sterker reageert op nieuwe dan bekende informatie, maar de nieuwe resultaten laten nu ook zien dat deze effecten nog enige tijd aanhouden en het leren van nieuwe informatie kunnen bevorderen. Proefpersonen konden meer woorden onthouden tot 20 minuten nadat zij een nieuwe in plaats van een nieuwe omgeving verkend hadden.

Tijd: 11.45 UUR Locatie: Aula
09-01-2015

Mechanismen van helminth geïnduceerde immunemodulatie

.

Tijd: 13.45 UUR Locatie: Aula
© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam
Direct naar:
Sociale Media

spamfuik@vu.nl