Home > Nieuws & Pers > Agenda
tot

The Dutch against Apartheid

Ter gelegenheid van 20 jaar democratie in Zuid Afrika heeft de Zuid Afrikaanse ambassade in samenwerking met leden van voormalige anti-apartheidsbewegingen de tentoonstellling “The Dutch against Apartheid” samengesteld. De tentoonstelling, die een overzicht laat zien van de bijdrage van Nederlanders aan de apartheidsstrijd, is dit jaar zowel in Nederland als in Zuid Afrika te zien op verschillende locaties. Bij de Vrije Universiteit is de tentoonstelling te bekijken van 18 augustus tot en met 12 september.

Locatie: Rechts voor de Aula, Hoofdgebouw
01-09-2014

Opening tentoonstelling "The Dutch against Apartheid"

Ter gelegenheid van twintig jaar democratie in Zuid Afrika heeft de Zuid Afrikaanse ambassade in samenwerking met leden van voormalige anti-apartheidsbewegingen de tentoonstellling “The Dutch against Apartheid” samengesteld. De tentoonstelling, die een overzicht laat zien van de bijdrage van Nederlanders aan de apartheidsstrijd, is dit jaar zowel in Nederland als in Zuid Afrika te zien op verschillende locaties. Bij de VU is de tentoonstelling te zien van 18 augustus tot en met 12 september.

Tijd: 13.00 UUR Locatie: Rechts voor de Aula, Hoofdgebouw VU

On the Roof Filmfestival

Van maandag 1 tot en met vrijdag 5 september wordt het dak van Vrije Universiteit speciaal voor het On the Roof Film Festival opengesteld. Vijf dagen lang geniet je op de 16e verdieping van de nieuwste films uit de wereldcinema*, bijzondere voorgesprekken met wetenschappers en gastsprekers en een spectaculair uitzicht over de stad.

Tijd: 20.15 UUR Locatie: Dak HG VU

Opening Academisch Jaar

Op maandag 1 september wordt het collegejaar 2014-2015 feestelijk geopend tijdens de Opening Academisch Jaar.

Tijd: 14.15 - 17.00 UUR Locatie: Aula

On The Roof Filmfestival: Bethlehem

Van maandag 1 tot en met vrijdag 5 september wordt het dak van Vrije Universiteit speciaal voor het On the Roof Film Festival opengesteld. Vijf dagen lang geniet je op de 16e verdieping van de nieuwste films uit de wereldcinema, bijzondere voorgesprekken met wetenschappers en gastsprekers en een spectaculair uitzicht over de stad.

Tijd: 20:15 - 22:40 UUR Locatie: Het dak van de Vrije Universiteit (16e verdieping), De Boelelaan 1105, 1081HV Amsterdam
02-09-2014

Deel ziekenhuisopnames aan levenseinde te voorkomen

Een kwart van de huisartsen denkt achteraf dat een ziekenhuisopname aan het einde van het leven voorkomen had kunnen worden. In de laatste levensmaanden zijn benauwdheid, digestieve en cardiovasculaire problemen vaak reden voor een opname. Als er echter vooraf goede afspraken worden gemaakt, hoeft dit niet altijd te leiden tot een ziekenhuisopname. Dit blijkt uit onderzoek van gezondheidswetenschapper en verpleegkundige Ria de Korte-Verhoef. Zij promoveert 2 september bij VU medisch centrum.

Tijd: 13.45 UUR Locatie: Aula
02-09-2014

On The Roof Filmfestival: Manuscripts Don't Burn

Tijd: 20:15 - 23:05 UUR Locatie: Het dak van de Vrije Universiteit (16e verdieping), De Boelelaan 1105, 1081HV Amsterdam
03-09-2014

EU en NAVO beïnvloeden veiligheidsrelaties Rusland negatief

West-Europa komt onvermijdelijk in strijd met Rusland: de consequentie van een veiligheidsinstituut dat gericht is op een sterk Europa. Dat concludeert politicoloog Glenn Diesen in zijn promotieonderzoek naar het effect van de EU en de NAVO op de veiligheidsrelatie met Rusland.

Tijd: 11.45 UUR Locatie: Aula