Home > Nieuws & Pers > Agenda
tot
30-11-2015

Theologische verbondenheid tussen Abraham Kuyper en Dietrich Bonhoeffer

Abraham Kuyper (stichter van de Vrije Universiteit Amsterdam) en Dietrich Bonhoeffer (vooraanstaand Duits theoloog, verzetsstrijder tegen het nazisme en schrijver) zijn ondanks hun verschillen, vergelijkbaar in het perspectief dat beiden hebben, vooral in hun toewijding aan christelijke betrokkenheid op de wereld. Dit stelt Brant Himes in zijn promotieonderzoek.

Tijd: 15.45 uur Locatie: Aula
30-11-2015

Christenen kunnen hun geloof vanuit de lokale traditie prima combineren met de wereldtraditie

Het is voor christenen mogelijk om in het dagelijks leven hun geloof praktisch toe te passen vanuit de gemeenschap waarin ze zich bevinden, als de waarden toe te passen die op wereldniveau voor christenen gelden. Deze twee verschillende tradities sluiten elkaar niet uit en zijn goed met elkaar te verzoenen. Dit blijk uit het promotieonderzoek van Clay Cooke.

Tijd: 11.45 uur Locatie: Aula
30-11-2015

Onderzoeken in hermeneutische bio-ethiek

.

Tijd: 13.45 uur Locatie: Aula
30-11-2015

Precisie-spectroscopie van H2- en CO-moleculen

.

Tijd: 09.45 uur Locatie: Aula
01-12-2015

Fenotypische variatie en de relatie tussen genotype en fenotype

.

Tijd: 11.45 uur Locatie: Aula
01-12-2015

Basismethodiek van de geestelijke verzorging

Job Smit onderzocht het doel en de methode van de geestelijke verzorging.

Tijd: 09.45 uur Locatie: Aula
01-12-2015

Kansrijkere aanpak van klimaatverandering vanuit een alternatief wereldbeeld

Normen en waarden van het Westerse denken bieden onvoldoende waarborg om de klimaatveranderingsproblemen adequaat aan te pakken. Denk aan individualiteit als een verworven recht, materiƫle welvaart als de drijfveer achter geluk, geglobaliseerde vrijemarkteconomie en evenredige beslissingstrajecten, gebaseerd in technologische oplossingen en het uitzichtpunt van mensheid als rentmeester van het milieu. Dit blijkt uit het promotieonderzoek van Judith Ford.

Tijd: 11.45 uur Locatie: Aula
02-12-2015

Vage aanklachten bij internationale misdrijven

Internationale misdrijven, zoals genocide, misdrijven tegen de mensheid en oorlogsmisdrijven, hebben bepaalde kenmerken waarmee zij zich onderscheiden van, bijvoorbeeld, een enkele moord. Daardoor zijn de juridische aanklachten (tenlasteleggingen) maar moeilijk feitelijk af te bakenen. Dit is problematisch voor verdachten. Elinor Fry onderzocht hoe specifiek internationale aanklagers hun tenlasteleggingen moeten maken, en hoe zij om moeten gaan met feiten en bewijs.

Tijd: 13.45 uur Locatie: Aula
© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam
Direct naar:
Sociale Media

spamfuik@vu.nl