Home > Nieuws & Pers > Agenda
tot
24-08-2016

VU Introductiedagen

Van woensdag 24 tot en met dinsdag 30 augustus vinden de VU Introductiedagen voor nieuwe bachelorstudenten plaats. Tijdens deze week ontdekken zij wat er allemaal komt kijken bij studeren aan een universiteit.

Locatie: Campus Vrije Universiteit Amsterdam
05-09-2016

Opening Academisch jaar 2016

Op maandag 5 september 2016 viert de Vrije Universiteit de start van het nieuwe academische jaar.

Tijd: 14.15 uur Locatie: Aula
06-09-2016

Verhuizende mensen: cultuur-, netwerk- en taalbarrieres

Tijd: 09.45 uur Locatie: Auditorium
06-09-2016

The Hand of Sincere Friendship. The Responses of Baptists in the United States to Nazi Anti-Semitism and the Persecution of the Jewish People, 1933-1948

Tijd: 11.45 uur Locatie: Aula

Beeldgeleide borstbestraling

Tijd: 13.45 uur Locatie: Aula

On The Roof Filmfestival: Mãe Só Há Uma

On The Roof Filmfestival 2016: MÃE SÓ HÁ UMA

Tijd: 17.00-22.30h uur Locatie: Location: Vrije Universiteit, De Boelelaan 1105, 1081 HV AMSTERDAM, Main building, 16th floor
07-09-2016

Nieuwe therapie na kanker helpt bij welzijn en psychische klachten

Een belangrijke factor bij het omgaan met de gevolgen van kanker is het ervaren van zingeving. Zingeving is een proces om houvast en betekenis te zoeken, de situatie te kunnen begrijpen en daardoor te kunnen accepteren. Zingevingsvragen die bij overlevers van kanker aan de orde kunnen komen zijn bijvoorbeeld ‘Waarom overkomt mij dit? Tel ik nog mee, nu ik nooit meer volledig zal kunnen werken? Is mijn leven nog de moeite waard?’ Patiënten die zingeving ervaren, passen zich makkelijker aan, hebben een betere kwaliteit van leven en een beter psychisch functioneren. Nadia van der Spek toont in haar proefschrift aan dat zingevingsprocessen vaak door kanker beïnvloed worden en dat patiënten gebaat zijn bij een gerichte therapie, zoals de ‘Meaning-Centered Group Psychotherapy’ (MCGP).

Tijd: 11.45 uur Locatie: Aula
07-09-2016

Ongezonde veranderingen in voedingspatroon na migratie

Uit het promotieonderzoek van Qaisar Raza blijkt dat Pakistaanse en Zuid-Aziatische Surinaamse migranten in vergelijking met de autochtone Nederlandse bevolking vaak risicofactoren voor hart- en vaatziekten hebben, zoals diabetes, overgewicht en obesitas. Daarnaast vond de gezondheidswetenschapper dat het voedingspatroon van deze groepen ongunstig verandert ten opzichte van deze ziekten na migratie naar Nederland; zo daalt de consumptie van groente en neemt die van frisdrank en zuivelproducten toe.

Tijd: 13.45 uur Locatie: Aula