Home > Nieuws & Pers
Nieuws & Agenda

De evenementen van de VU.

Doorzoekbaar overzicht van alle nieuwsberichten.

Persberichten

De meest recente persberichten.

Persvoorlichting VU

Bent u journalist en heeft u vragen? Neem dan contact op met Persvoorlichting VU.

Storing en onderhoud

Informatie over alle IT-storingen en onderhoudswerkzaamheden.

Recent nieuws

Veelbelovende jonge wetenschappers VU en VUmc krijgen prestigieuze Veni-beurs

29-07-14

Acht veelbelovende jonge wetenschappers van de VU en VUmc krijgen een prestigieuze Veni-beurs van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijke Onderzoek (NWO). De onderzoekers krijgen elk maximaal 250.000 euro om drie jaar lang onderzoek te doen. Met de Veni-beurzen zetten de wetenschappers een belangrijke stap in hun wetenschappelijke carrière.

Ultragevoelige MRI-scanner voor neurowetenschappelijk onderzoek in Amsterdam

24-07-14

Amsterdam is een bijzondere onderzoeksfaciliteit rijker. Vandaag is de 32 duizend kilo zware magneet van een 7 Tesla scanner, de vierde in Nederland, op zijn plaats getakeld in de nieuwbouw van het Spinoza Centre for Neuroimaging in Amsterdam Zuidoost. De ultrahoog veld MRI-scanner, die vanaf november 2014 in gebruik wordt genomen, zal neurowetenschappers meer inzicht geven in de werking van de hersenen en hersenaandoeningen.

Dag van Nationale Rouw aan de VU

23-07-14

Het College van Bestuur van de VU vraagt vandaag haar medewerkers, studenten en andere betrokkenen om, voor zover mogelijk in verband met werkzaamheden, rond 16.00 uur een minuut stilte in acht te nemen als de eerste slachtoffers in Nederland aankomen.

Verandering in DNA kan in de toekomst malariamuggen onschadelijk maken

22-07-14

Ecosystemen reguleren via DNA-manipulatie

Uniek onderzoek levert tachtig nieuwe 'schizofreniegenen'

22-07-14

Het grootste genetische onderzoek naar schizofrenie tot nu toe heeft meer dan honderd genvarianten opgeleverd die samenhangen met de hersenziekte. Nature publiceerde de studie. "De vooruitgang die hiermee in het onderzoek naar schizofrenie is geboekt is ongekend", aldus VU-wetenschapper Daniëlle Posthuma.

VUmc student omgekomen bij vliegramp

18-07-14

Vandaag bereikte ons het onvoorstelbare bericht dat Darryl Dwight Gunawan op 20 jarige leeftijd samen met zijn ouders en zusje is verongelukt op vlucht Malaysia MH 17.