Home > Nieuws & Pers
Nieuws & Agenda

De evenementen van de VU.

Doorzoekbaar overzicht van alle nieuwsberichten.

Persberichten

De meest recente persberichten.

Persvoorlichting VU

Bent u journalist en heeft u vragen? Neem dan contact op met Persvoorlichting VU.

Storing en onderhoud

Informatie over alle IT-storingen en onderhoudswerkzaamheden.

Recent nieuws

Jan Paul Crielaard hoogleraar Mediterrane pre- en protohistorische archeologie

31-10-14

Het College van Bestuur heeft Jan Paul Crielaard per 1 november 2014 benoemd tot hoogleraar Mediterrane pre- en protohistorische archeologie. Zijn leeropdracht is het duiden van de archeologie van pre- en protohistorische gemeenschappen en landschappen in het Mediterrane gebied. Speciale aandacht gaat uit naar aspecten van interconnectiviteit gedurende de Late Bronstijd en de Vroege IJzertijd. Een ander aandachtspunt is de relatie tussen schriftelijke gegevens die deze vroeg-geletterde maatschappijen hebben voortgebracht, en het contemporaine archeologische databestand.

Duurzame voeding: afscheidssymposium Harry Aiking

30-10-14

Donderdag 23 oktober nam milieuchemicus Harry Aiking afscheid van het Instituut voor Milieuvraagstukken tijdens het symposium “Duurzame voeding: Schaal als spanningsveld”.

Opening Advanced Research Center for Nanolithography

28-10-14

Staatssecretaris Sander Dekker aanwezig bij opening 11 november.

Etnische achtergrond kind belangrijk voor effectiviteit leesmethode

28-10-14

Welke methode het beste de ontwikkeling van woordherkenning stimuleert bij kinderen op de Nederlandse basisschool, blijkt anders te zijn voor kinderen met een Nederlandse dan voor kinderen met een ander etnische achtergrond. Dit concludeert Mirjam Snel in haar promotieonderzoek waarop ze vrijdag 31 oktober promoveert aan de VU.

Compulsief internetgebruik van invloed op stress, eenzaamheid en geluk

28-10-14

Dwangmatig internetgebruik kan ervoor zorgen dat mensen zich op de lange termijn depressiever, meer gestresst en eenzamer gaan voelen. Daarnaast voelen partners zich vaker buitengesloten of genegeerd in een relatie door compulsief internetgebruik, omdat er te weinig aandacht is voor hun wensen en behoeften. Dat blijkt uit het onderzoek van sociaal psycholoog en communicatiewetenschapper Linda Muusses, die gisteren promoveerde aan de VU.

Verbeteringen VU zichtbaar in de Keuzegids Universiteiten 2015

28-10-14

Drie VU-bacheloropleidingen krijgen van de Keuzegids Universiteiten 2015 het kwaliteitszegel “Topopleiding”: Aardwetenschappen, Liberal Arts & Sciences (AUC) en Griekse en Latijnse Taal en Cultuur. Daarnaast scoren de bacheloropleidingen Antroplogie en Aarde en Economie als beste binnen hun sector.