Home > Nieuws & Pers
Nieuws & Agenda

De evenementen van de VU.

Doorzoekbaar overzicht van alle nieuwsberichten.

Persberichten

De meest recente persberichten.

Persvoorlichting VU

Bent u journalist en heeft u vragen? Neem dan contact op met Persvoorlichting VU.

Storing en onderhoud

Informatie over alle IT-storingen en onderhoudswerkzaamheden.

Recent nieuws

Maatschappelijke veiligheid niet alleen maar negatief

29-08-14

Mensen denken vaak negatief over veiligheid in de maatschappij. Ze associƫren het met criminaliteit, repressie, straf en angst. Je kunt echter ook in positieve termen over veiligheid praten: denk aan vertrouwen, zorg, verbondenheid en geborgenheid.

Eddy Moors hoogleraar Water en Klimaat

28-08-14

Eddy Moors is per 1 september benoemd tot deeltijd hoogleraar aan de Faculteit Aard- en Levenswetenschappen van de VU. Hij gaat binnen het cluster Earth and Climate een dag per week de leerstoel Water and Climate bekleden. Moors zal zich gaan bezighouden met een van de belangrijkste wereldproblemen van de toekomst.

VU benoemt hoogleraar Taalgebruik en Cognitie

27-08-14

Alan Cienki is per 1 september 2014 benoemd tot hoogleraar Taalgebruik en Cognitie.

VU verwelkomt nieuwe internationale studenten

21-08-14

Bijna 1000 nieuwe internationale studenten maakten woensdag kennis met hun nieuwe universiteit.

Eerstejaars VU begonnen aan introductieweek

18-08-14

Vanmorgen verwelkomden de burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan en VU-rector Frank van der Duyn Schouten de nieuwe eerstejaars van de VU.

VU gestegen in Shanghai Ranking

15-08-14