Home > Nieuws & Pers
Nieuws & Agenda

De evenementen van de VU.

Doorzoekbaar overzicht van alle nieuwsberichten.

Persberichten

De meest recente persberichten.

Persvoorlichting VU

Bent u journalist en heeft u vragen? Neem dan contact op met Persvoorlichting VU.

Storing en onderhoud

Informatie over alle IT-storingen en onderhoudswerkzaamheden.

Recent nieuws

Verandering in DNA kan in de toekomst malariamuggen onschadelijk maken

22-07-14

Ecosystemen reguleren via DNA-manipulatie

Uniek onderzoek levert tachtig nieuwe 'schizofreniegenen'

22-07-14

Het grootste genetische onderzoek naar schizofrenie tot nu toe heeft meer dan honderd genvarianten opgeleverd die samenhangen met de hersenziekte. Nature publiceerde de studie. "De vooruitgang die hiermee in het onderzoek naar schizofrenie is geboekt is ongekend", aldus VU-wetenschapper Daniëlle Posthuma.

VU herdenkt slachtoffers vliegramp

19-07-14

Met grote ontsteltenis hebben we vernomen dat VU-medewerker en oud-student Karlijn Keijzer, VU-studenten Darryl Dwight Gunawan en Anelene Misran en oud-medewerkers Theo Kamsma en Karin Bras aan boord waren van het verongelukte toestel van Malaysia Airlines. Onze gevoelens gaan uit naar hun familie, vrienden en naaste collega’s.

VUmc student omgekomen bij vliegramp

18-07-14

Vandaag bereikte ons het onvoorstelbare bericht dat Darryl Dwight Gunawan op 20 jarige leeftijd samen met zijn ouders en zusje is verongelukt op vlucht Malaysia MH 17.

Hoe ontstaat sociaal succes?

18-07-14

Romantische, persoonlijke en professionele relaties kennen veel valkuilen.

VU-studenten winnen Rabobank/ACE Summerschool Ondernemerschap 2014

17-07-14

Urban Charger is een lantaarnpaal op zonne-energie waarmee mobiele apparatuur opgeladen kan worden.