Home > Nieuws & Pers
Nieuws VU

De evenementen van de VU.

Doorzoekbaar overzicht van alle nieuwsberichten.

Persberichten

De meest recente persberichten.

Persvoorlichting VU

Bent u journalist en heeft u vragen? Neem dan contact op met Persvoorlichting VU.

Storing en onderhoud

Informatie over alle IT-storingen en onderhoudswerkzaamheden.

Recent nieuws

Miljoenensubsidie voor structuurbepaling chirale moleculen

27-11-14

Onderzoekers van de afdeling Theoretische Chemie van de VU gaan samen met Molecular Photonics van het Van 't Hoff Institute for Molecular Sciences (HIMS, Universiteit van Amsterdam) en de bedrijven Scientific Computing & Modelling N.V. (Nederland) en BioTools, Inc. (Verenigde Staten) een gebruiksvriendelijk analytisch instrument ontwikkelen voor de structuurbepaling van chirale moleculen. De chemische industrie heeft daar grote behoefte aan. Het Fonds Nieuwe Chemische Innovaties heeft het consortium 1,2 miljoen Euro subsidie toegekend.

VU-promotie over omgaan met fouten in organisaties

27-11-14

In de zorg en andere sectoren neemt de druk om menselijke fouten naar buiten te brengen toe. Bij het omgaan met deze menselijke fouten is de verhouding tussen beroepsgroepen belangrijk. Menselijke fouten kunnen namelijk een bedreiging van de sociale identiteit vormen. Dit wil zeggen dat de status van een bepaalde groep onder druk komt te staan. De manier waarop mensen reageren op deze bedreiging beïnvloedt het omgaan met fouten in organisaties. Dat stelt Annemiek van Os in haar promotieonderzoek waarop zij dinsdag 1 december promoveert aan de VU.

Ontdekte Peelrandbreuk belangrijk voor drinkwater en natuurontwikkeling

26-11-14

Aardwetenschapper Ronald van Balen onderzoekt samen met TNO Geologische Dienst Nederland en Waterschap Aa en Maas de invloed van de Peelrandbreuk op grondwaterstroming en de natuurontwikkeling.

Begrip werking menselijke hersenen stap verder

26-11-14

Menselijke hersencellen verwerken informatie veel beter en sneller dan muizenhersencellen

Toename broeikaseffect door beschadiging arctische vegetatie