Home > Nieuws & Pers
Nieuws VU

De evenementen van de VU.

Doorzoekbaar overzicht van alle nieuwsberichten.

Persberichten

De meest recente persberichten.

Persvoorlichting VU

Bent u journalist en heeft u vragen? Neem dan contact op met Persvoorlichting VU.

Storing en onderhoud

Informatie over alle IT-storingen en onderhoudswerkzaamheden.

Recent nieuws

Sportcentrum VU en ASM werken samen aan innovatief nieuw sportgebouw

24-04-15

Gebouw krijgt openbare ruimtes die zo zijn ingericht dat ze ook als sportonderdeel gebruikt kunnen worden.

VU-hoogleraar Piek Vossen benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw

24-04-15

Deze hoge onderscheiding is Vossen toegekend omdat hij tot de wetenschappelijke wereldtop behoort.

Informatici Tanenbaum en Giuffrida winnen prijzen

23-04-15

Informatici van de VU zijn in Frankrijk vereerd met twee prijzen. Cristiano Giuffrida schreef het beste proefschrift in computersystemen van het afgelopen jaar. Emeritus hoogleraar Computersystemen Andrew Tanenbaum won de Eurosys Lifetime Achievement Award.

Afnemende kwetsbaarheid voor overstromingen door effectieve adaptatie

21-04-15

Brenden Jongman, Jeroen Aerts en Philip Ward van het Instituut voor Milieuvraagstukken aan de Faculteit der Aard- en Levenswetenschappen van de VU zijn respectievelijk hoofd- en co-auteurs van een nieuw artikel in PNAS over mondiale overstromingsrisico’s van rivieren. Hun onderzoek laat zien dat door effectieve adaptatie de kwetsbaarheid voor overstromingen kan worden verminderd.

Paul Govaerts benoemd op VU-leerstoel Spraakcodering

20-04-15

Per 1 februari is Paul Govaerts benoemd tot bijzonder hoogleraar ‘Spraakcodering en Assistieve Gehoortechnologie’ aan de Faculteit der Geesteswetenschappen. De leerstoel is bij de VU ingesteld door Cochlear Technology Center Europe, een hoogtechnologisch bedrijf dat gericht is op het onderzoek naar en de ontwikkeling van cochleaire implantaten. Het bedrijf maakt deel uit van Cochlear Ltd., een Australisch bedrijf dat werd opgericht in 1981 en wereldleider is op het gebied van dergelijke innovatieve implanteerbare gehoortoestellen.

Geven aan goede doelen blijft verrassend stabiel

20-04-15

Nederlanders zijn niet minder gaan geven aan goede doelen. Na een lange periode van groei, en een daling in 2011, blijft een verdere daling in het geefgedrag uit. Dat is verrassend, vanwege de economische crisis en een dalend vertrouwen van Nederlanders in de goededoelensector. In 2013 gaven zij bijna 4,4 miljard euro aan goede doelen: een lichte stijging ten opzichte van 2011 (4,3 miljard euro). Dat blijkt uit onderzoek van de werkgroep Filantropische Studies van de Vrije Universiteit Amsterdam. Op donderdag 23 april presenteren VU-wetenschappers tijdens de Dag van de Filantropie hun rapport Geven in Nederland 2015, over giften, nalatenschappen, sponsoring en vrijwilligerswerk.