Home > Nieuws & Pers
Nieuws VU

De evenementen van de VU.

Doorzoekbaar overzicht van alle nieuwsberichten.

Persberichten

De meest recente persberichten.

Persvoorlichting VU

Bent u journalist en heeft u vragen? Neem dan contact op met Persvoorlichting VU.

Storing en onderhoud

Informatie over alle IT-storingen en onderhoudswerkzaamheden.

Recent nieuws

Ontbossing in kaart gebracht

31-03-15

Richard de Jeu van de afdeling Aarde en Klimaat aan de Faculteit der Aard- en Levenswetenschappen onderzocht met internationale collega’s hoeveel koolstof er wereldwijd in vegetatie is opgeslagen de afgelopen twintig jaar. Zij zagen in deze periode vooral een verlies in de tropische bossen door ontbossing, maar ook een groei in de boreale bossen en savannen. Vanaf 2003 was echter een sterke vermindering van de ontbossing van tropische bossen te zien en een groei van bossen in China en Rusland.

Vanmiddag 17.30 uur: debat over toekomst universiteit

30-03-15

Op 30 maart organiseren de OAJ-coalitie (Verontruste VU’ers, Titanic, FNV Overheid, CNV Connectief, VAWO, Platform Hervorming Nederlandse Universiteiten) en het College van Bestuur een debat over de toekomst van de universiteit van 17.30-19.00 uur in het Auditorium van het Hoofdgebouw VU.

Stroomstoring treft VU

27-03-15

Vrijdag 27 maart omstreeks 9.40 uur heeft een grote regionale stroomstoring ook de VU getroffen. De noodstroomvoorzieningen hebben naar behoren gewerkt. Om ongeveer 11 uur kwam de stroom terug en werden alle systemen weer opgestart.

CvB-voorzitter Jaap Winter tekent MoU’s in India met topinstellingen

26-03-15

De Vrije Universiteit Amsterdam heeft India bezocht in het kader van de India Days van de gemeente Amsterdam met bedrijven en kennisinstellingen uit de regio. De VU doorliep daar een eigen academisch programma en sloot daarnaast aan bij diverse onderdelen van de gemeente. Onderdeel van het VU programma was een bezoek aan Amity University, de nummer 1 gerankte privé-universiteit in India. De MoU die met Amity is getekend is een spin off naar intensieve samenwerking, waarbij Amity onder andere financiering beschikbaar stelt voor 25 VU-studenten om een paar maanden bij Amity te studeren. Amity sprak de ambitie uit voor het vestigen van een Amity-campus in Amstelveen en dit vergroot voor de VU de mogelijkheden voor samenwerking.

Vijf VU-masteropleidingen beste in hun sector volgens Keuzegids Masters 2015

25-03-15

De masteropleidingen Fiscaal recht, Ondernemingsrecht, Hydrology, de researchmaster Classics and Ancient Civilizations en de researchmaster Cardiovascular Research scoren als beste binnen hun sector volgens Keuzegids Masters 2015.

Opwarming aarde komt vooral door de mens

25-03-15

De opwarming van de aarde wordt vooral veroorzaakt door de mens. Dat concludeert Francisco Estrada Porrua in zijn proefschrift over de economische oorzaken en gevolgen van klimaatverandering. Door te kijken naar economische factoren voegt hij een nieuw perspectief toe aan het debat over klimaatverandering. Estrada Porrua promoveert woensdag 1 april aan de faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde.