Home > Nieuws & Pers
Nieuws VU

Agenda

De evenementen van de VU.
 

Nieuws

Doorzoekbaar overzicht van alle nieuwsberichten.

Persberichten

De meest recente persberichten.
 

Persvoorlichting VU

Bent u journalist en heeft u vragen? Neem dan contact op met Persvoorlichting VU.

Storing en onderhoud

Informatie over alle IT-storingen en onderhoudswerkzaamheden.

 
Recent nieuws

Veel Nederlanders combineren religies

21-05-15

Meer dan drie miljoen Nederlanders combineren elementen uit verschillende religies. Dit blijkt uit een enquête van religiewetenschapper Joantine Berghuijs aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Slechts drie procent van de ondervraagden ziet zichzelf echter daadwerkelijk als aanhanger van twee of meer religies.

VU scoort weer hoger in Nationale Studenten Enquête

21-05-15

De VU scoort dit jaar over de hele linie hoger dan vorig jaar op de Nationale Studenten Enquête (NSE). Dat blijkt uit de resultaten van de NSE 2015 die vandaag bekend zijn gemaakt.

VU-wetenschappers categoriseren 11.700 vragen van de Nationale Wetenschapsagenda

21-05-15

Een groep wetenschappers van de Vrije Universiteit Amsterdam heeft de eerste 11.700 vragen van de Nationale Wetenschapsagenda automatisch gecategoriseerd. Nederlanders leverden massaal vragen in over onderwerpen als gezondheid, energie, big data, kunst en sport. Onder leiding van taalspecialist en VU-hoogleraar Piek Vossen is een trefwoordenlijst afgeleid van meer dan 9.000 woorden om vervolgens alle vragen te clusteren in een paar honderd groepen.

DNU.VU opent academisch café Verrekijker

20-05-15

Vanmorgen heeft De Nieuwe Universiteit VU (DNU.VU) uit eigen beweging een ruimte aan het campusplein in het W&N gebouw in gebruik genomen. DNU.VU geeft aan zelf een plek op de campus te willen organiseren waar voor medewerkers en studenten ruimte is voor academisch debat.

VU-onderzoeker Nienke van Atteveldt publiceert nieuw boek "Kijken in het brein”

19-05-15

Wat kun je nu écht met hersenscans onderzoeken, en wat niet? Deze vraag beantwoordt psycholoog Nienke van Atteveldt samen met haar praktijkcollega’s Sandra van Aalderen en Meike Grol in hun nieuwe boek “Kijken in het brein – mythen en mogelijkheden”, dat nu in de boekhandel ligt.

Kans op overstroming? Een goede voorbereiding helpt!

19-05-15

Een mogelijke overstroming van een woongebied blijkt bij bewoners niet alleen een zekere mate van angst en bezorgdheid op te roepen, maar ook een gevoel van verantwoordelijkheid, dat belangrijk is voor preventief gedrag. Waterbeheerders die preventiebewust gedrag willen stimuleren, kunnen hier dus op inspelen. Joop de Boer en Wouter Botzen, onderzoekers van het Instituut voor Milieuvraagstukken (IVM) van de VU, en adviesbureau HKV Lijn in water kwamen in hun artikel in het vaktijdschrift Risk Analysis tot deze conclusie. Zij onderzochten de risico’s van ernstige wateroverlast en overstromingen in buitendijkse en binnendijkse delen van Nederland.

 
© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam
Direct naar:
Sociale Media

spamfuik@vu.nl