Home > Nieuws & Pers > Nieuws > 2012 > [apr-jun] > Echo Award voor drie VU-studenten
05-04-2012

Echo Award voor drie VU-studenten

De Echo Award, de prijs voor getalenteerde allochtone studenten, werd woensdag 4 april uitgereikt aan drie VU-studenten: Mitchell Esajas (Feweb), Rachid el Morabiti (faculteit Exacte Wetenschappen) en Hanaâ Benjeddi (faculteit Geneeskunde).

De winnaars mogen deze zomer naar de Summercourse van UCLA in Los Angeles, Californië.  In totaal werden vijf Awards uitgereikt, waarvan een naar het mbo en een naar het hbo ging. De VU is de enige Nederlandse universiteit die dit jaar Award-winnaars heeft.

Mitchell Esajas
Mitchell Esajas is student Business Administration en Anthropolgy aan de Faculteit Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde. Hij hielp met het opzetten en plannen van de VU Summercourse, het buddytraject en het symposium Diversiteit en Studiesucces op de VU. Daarnaast zette hij de New Urban Collective op. Ook fungeerde Esajas als penningmeester van de VSSA Conferentie 2008 Commissie en als vrijwilliger voor de Stichting Kennis en sociale cohesie. Met de New Urban Collective organiseerde Esajas goed bezochte evenementen die sociale problematiek in de multiculturele samenleving bespreekbaar maken. Hij zette bovendien een mentorproject opvoor jonge basisscholieren in Amsterdam Zuidoost.

Meer informatie over Mitchell Esajas

Rachid el Morabiti
El Morabiti is student Drug Discovery and Safety aan de Faculteit der Exacte Wetenschappen. Hij liep stage bij het St. Elisabeth Ziekenhuis en de Stichting Rode Kruis Bloedbank in Curaçao en deed daar onderzoek naar sikkelcelziekte en HIV. Hij is geselecteerd voor ‘the 16 student entrepreneurs’ doorAmsterdam Centre for Entrepreneurship en 1 & 12 Ventures. Met ‘the 16 student entrepreneurs’ wil hij de samenwerking tussen Nederland en China bevorderen. El Morabiti reist veel en kan andere culturen goed verbinden. Voor bezoeken aan China treedt El Morabiti op als ambassadeur van Nederland om zo contacten te leggen tussen het Nederlandse en Chinese bedrijfsleven.

Hanaâ Benjeddi
Benjeddi studeert Geneeskunde bij VUmc. Ze was ambassadrice voor The Hague International Model United Nations en daarnaast organisator van een driedaagse workshop voor internationale medische studenten en het Lijn 7 Project. Als trainer droeg ze bij aan een workshop voor internationale medische studenten, trainde de trainer in empowerment van MBO-leerlingen, IFMSA-NL Trainingsweekend en de Salus Leadership Summerschool on Healthcare Innovation. Benjeddi houdt zich bezig met activiteiten die zich richten op communicatie, integratie en leiderschap. Die beperken zich niet tot de medische wereld, maar zoeken juist de verbindingen met andere velden binnen de maatschappij.

Klik hier voor het volledige juryrapport