Home > Nieuws & Pers > Nieuws > 2013 > [jan-mrt] > Eerste college van Universiteit van Nederland
08-02-2013

Eerste college Universiteit van Nederland

Door Erik Scherder, VU-hoogleraar Klinische Neuropsychologie

In het allereerste college Hoe houd je je hersenen in topconditie? vertelt Erik Scherder, hoogleraar Klinische Neuropsychologie aan de Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen van de VU, over het brein. Hij laat zien waarom je hersenen kapot gaan als je niet genoeg kauwt of als je met pensioen gaat. Na dit college heb je je brein leren kennen. Het college wordt 19 februari in Amsterdam opgenomen, aanmelden kan hier.

Universiteit van Nederland
De beste hoogleraren van Nederlandse universiteiten gaan gratis college geven op internet. Dit is te volgen op de website: http://universiteitvannederland.nl/. Vanaf september 2013 zal iedere avond een inleidend college online komen over het vakgebied van de hoogleraar. Elke dag vijftien minuten, elke week een nieuwe docent. Scherder geeft het eerste college.

VU-onderwijsprijs
"De collegezalen van Scherder zitten altijd bomvol. Hij is didactisch briljant en erg toegankelijk. Hoe leuk de vorige avond ook was, hoe laat het ook is geworden, de colleges van Scherder sla je niet over", schreef de jury van de VU-onderwijsprijs die Scherder in 2009 won. De facultaire onderwijsprijs won hij meerdere keren.