Home > Nieuws & Pers > Nieuws > 2013 > [jan-mrt] > Gritproject 2013: Ondernemende studenten werken samen
18-01-2013

Gritproject 2013: Ondernemende studenten werken samen

18, 19 en 20 januari vond het Gritproject plaats. Dit is een nieuw, ondernemend, uniek en creatief project voor studenten van de Gerrit Rietveld Academie en de Vrije Universiteit Amsterdam, Universiteit van Amsterdam, Hogeschool van Amsterdam en InHolland. In het Gritproject komen studenten met diverse achtergronden samen om businessideeën vanuit verschillende perspectieven te benaderen en door samenwerking van elkaar te leren en tot nieuwe inzichten te komen. Het Gritproject is een samenwerkingsverband van het Amsterdam Center for Entrepreneurship (ACE) en de Gerrit Rietveld Academie.

Uniek project
ACE heeft zijn nut voor ondernemend Amsterdam al veelvuldig bewezen, onder andere met de jaarlijkse Summerschool Ondernemerschap. Dit nieuwe project past goed bij de bestaande activiteiten van ACE.
Een van de dertig deelnemende studenten zegt over het project: “Het Gritproject is uniek omdat het de creatieve en ondernemende potentie van de stad Amsterdam samenbrengt”.

Samenwerken in ondernemen, kunst, marketing en financiën
Tijdens het weekend werken in Studio HvA in Amsterdam dertig studenten in zeven teams aan ideeën die ze zelf hebben voorgesteld en aan plannen die derden inbrengen. Experts op het gebied van onder meer ondernemen, kunst, marketing en financiën helpen de deelnemers verder met hun ideeën. Sandra Boer, eigenaar van Art Partner, is als spreker aanwezig tijdens het project. Aan het eind van het weekend worden de plannen gepresenteerd aan een deskundige jury onder leiding van Enno Masurel, hoogleraar duurzaam ondernemen aan de VU. De jury bestaat verder uit Steven Tan (directeur Technology Transfer Office VU & VUmc), Yara Cavalcanti Araujo (onder andere lid van de Amsterdamse Kunstraad), Jasper van der Meij (serial entrepreneur) en Bas Verhoogt (ondernemer en investeerder).

Kijk voor meer informatie op www.gritproject.com.
Wilt u aanwezig zijn tijdens de finale op zondag 20 januari 15:45 uur of op een ander moment tijdens het weekend, neem dan contact op met Helen Couwenberg, 020 5983184 / 06 27511762, h.couwenberg@vu.nl