Home > Nieuws & Pers > Public Science
Maatschappij en VU

Evenementen over wetenschap en samenleving

Met debatten, bijeenkomsten en andere publieksevenementen verbindt de VU kennis en ervaring aan concrete, maatschappelijke vraagstukken. Denk aan een filosofische blik op de actualiteit. Ontdekkingen uit het verleden. Politieke invalshoeken. Dromen over de toekomst.

Economie, Gezondheid, Samen Leven en Duurzaamheid zijn daarbij onze thema's. Met ideële projecten worden concrete vraagstukken uit de samenleving verder gebracht, ook via het web. In en buiten die projecten organiseren we - in heel Nederland - inspirerende lezingen, debatten en symposia. De Public Science evenementen volgen de activiteiten van VU-Connected op en worden gerealiseerd door de afdeling Maatschappelijke Profilering van de VU, Verruim je blik en doe mee aan deze activiteiten. Samen maken we het verschil.

Economie

De samenhang en zoektocht naar de ideale balans tussen financiële en andere waarden in onze maatschappij.
> Ga naar de kalender Economie

Samen leven
Het ontwikkelen van gemeenschapsgevoel dat mensen ervaren via onderwijs en opvoeding.
> Ga naar de kalender Samen leven

Gezondheid
De ontelbare mogelijkheden van beter worden en leven met beperkingen.
> Ga naar de kalender Gezondheid

Duurzaamheid
Over de spanning tussen onze omgang met de wereld en de natuur en een duurzame leefomgeving.
> Ga naar de kalender Duurzaamheid

Jaarthema: Maatschappij in de maak
Hoe maakbaar is de maatschappij vandaag de dag nog? In Maatschappij in de maak komen plaatsen waar maatschappelijke vernieuwing plaatsvindt aan de orde, zoals de universiteit, de wijk, de metropool.
> Ga naar het jaarthema Maatschappij in de maak

Projecten