Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Word een betere neurowetenschapper

De voortgang in de neurowetenschappen brengt ons veel nieuwe kennis, maar het roept ook filosofische en ethische vragen op. Hoe vertaal je bijvoorbeeld inzichten van theorie naar de praktijk, zodat een patiënt het kan begrijpen? Wat is een psychische stoornis eigenlijk, en welke rol speelt het brein daarin? En wat zijn de ethische implicaties van autonome neurotechnologische apparaten? Dit zijn vragen die aan bod komen bij de masterspecialisatie Philosophy of Neuroscience.

De specialisatie Philosophy of Neuroscience van de tweejarige Filosofie master is uniek. Het is een van de weinige programma’s die neurowetenschappen en filosofie combineert. Je leert reflecteren op de filosofische basis van neurowetenschappelijke kwesties. Maar het programma gaat verder dan abstract denken. Je kijkt namelijk ook welke gevolgen neurowetenschappen in de praktijk heeft.

De meeste studenten in het Philosophy of Neuroscience programma hebben een achtergrond in neurowetenschappen en volgen tegelijkertijd een tweede master – zoals de Neuroscience Research Master aan het VUmc. Dit is een zware studielast, maar ook een aantrekkelijk aanbod voor toekomstige werkgevers of academische instituties.

Na het afronden van de master Philosophy of Neuroscience aan de Vrije Universiteit Amsterdam kan je beginnen aan een academische carrière. Veel afgestudeerden krijgen een PhD-positie. Geen academische ambities? Dan is jouw masterdiploma ook geschikt voor een carrière als adviseur of beleidsmaker bij overheidsinstanties.

Deze opleiding is Engelstalig. Kijk voor uitgebreide informatie op de Engelstalige pagina. Daar vind je ook de toelatingseisen en meer informatie over aanmelden.