Home > Onderwijs > Bacheloropleidingen > Opleidingen [a-z] > [c-f] > Communicatiewetenschap

Communicatiewetenschap

Communicatiewetenschap studeren

We leven in een informatiemaatschappij: grote technologische ontwikkelingen hebben onze communicatie- en communicatievormen veranderd. Deze communicatie is overal om ons heen en heeft een enorme impact op de samenleving, organisaties en individuen. Dit maakt van communicatiewetenschap een relevant en uitdagend vakgebied. Door de nadruk op nieuwe media en een psychologische kijk op communicatie is Communicatiewetenschap aan de Vrije Universiteit uniek in Nederland en Europa.

Tijdens de driejarige bacheloropleiding Communicatiewetenschap ontdek je hoe communicatieprocessen werken, onderzoek je hoe journalisten 'nieuws maken' en besteed je veel aandacht aan de redenen waarom iemand plezier beleeft aan een boek, film of website. Je bedenkt hoe je het 'corporate imago' van een onderneming kunt verbeteren, duikt in de gezondheidsvoorlichting en bedenkt wat de invloed van sociale media zijn op onze communicatie met elkaar. Je onderzoekt entertainment, marketing, nieuws en interne communicatie in zowel oude als nieuwe media.

Heb je een vraag? Neem contact met ons op of stel je vraag op Facebook_facebook
 • Taal: Nederlands
   
 • Duur: 3 jaar
 • Collegegeld:

  Collegegeld

 • Aanmelden voor: 1 mei 2014
 • Startdatum: 1 september 2014
 • Vorm: Voltijd
 • Interessegebied: Gedrag en Maatschappij, Talen en Communicatie
 • VWO profiel: alle profielen geven toegang
CW_Britta klein “Communicatiewetenschap is breed en zo krijg je van alle deelgebieden binnen de Communicatiewetenschap iets mee, dat is erg fijn! Zo kom je er ook achter welk deelgebied je leuk vindt en welke niet.”
Britta Brugman, bachelorstudent Communicatiewetenschap

Meer informatie
Voorlichtingsdagen 
Bachelor voorlichtingsdag februari 2014: Communicatiewetenschap
Download of bestel een beknopte brochure


© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam
Meeloopdagen aan de VUHulp bij studiekeuze

spamfuik@vu.nl