Home > Onderwijs > Bacheloropleidingen > Opleidingen [a-z] > [c-f] > Communicatiewetenschap

Communicatiewetenschap

Communicatiewetenschap studeren

We leven in een informatiemaatschappij: grote technologische ontwikkelingen hebben onze communicatie- en communicatievormen veranderd. Deze communicatie is overal om ons heen en heeft een enorme impact op de samenleving, organisaties en individuen. Dit maakt van communicatiewetenschap een relevant en uitdagend vakgebied. Door de nadruk op nieuwe media en een psychologische kijk op communicatie is Communicatiewetenschap aan de Vrije Universiteit uniek in Nederland en Europa.

Tijdens de driejarige bacheloropleiding Communicatiewetenschap ontdek je hoe communicatieprocessen werken, onderzoek je hoe journalisten 'nieuws maken' en besteed je veel aandacht aan de redenen waarom iemand plezier beleeft aan een boek, film of website. Je bedenkt hoe je het 'corporate imago' van een onderneming kunt verbeteren, duikt in de gezondheidsvoorlichting en bedenkt wat de invloed van sociale media zijn op onze communicatie met elkaar. Je onderzoekt entertainment, marketing, nieuws en interne communicatie in zowel oude als nieuwe media.

 • Taal: Nederlands
   
 • Duur: 3 jaar
 • Collegegeld:

  Collegegeld

 • Aanmelden voor: 1 mei
 • Startdatum: 1 september
 • Vorm: Voltijd
 • Interessegebied: Gedrag en Maatschappij, Talen en Communicatie
 • VWO profiel: alle profielen geven toegang
Desirée Korrel'Communicatiewetenschap gaat vooral over de effecten van media. Omdat de media tegenwoordig zo overheersend is in het dagelijks leven van iedereen, is deze studie toepasbaar op veel dingen. De studie is gewoon erg breed. Je kunt er alle kanten mee op. Daardoor trok deze studie mij erg aan.
Afgelopen jaar heb ik leuke en goede docenten gehad die weten waar ze het over hebben en dat ook duidelijk kunnen overbrengen. Ze staan open voor al je vragen en dat is erg prettig!'

Desirée Korrel, eerstejaars bachelor student Communicatiewetenschap 2013-2014

Powerpoint presentatie bachelor voorlichtingsdag

© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam
Kom proefstuderen!

spamfuik@vu.nl