VU Honours programme

Ben je een getalenteerde en gemotiveerde student en wil je je horizon verbreden en je verder verdiepen in je eigen vakgebied? Dan is het Honours programme misschien iets voor jou!

Het Honoursprogramma is bedoeld voor studenten die aan het eind van hun eerste bachelorjaar alle vakken afgerond hebben, gemiddeld een 7,5 staan en gemotiveerd zijn om extra vakken te volgen in het tweede en derde jaar van hun opleiding.

Hoyin Lam, Farmaceutische Wetenschappen over het Honoursprogramma: "I enjoyed the programme and it really helped me a lot in my development to become a better scientist." Hoyin Lam, student Farmaceutische Wetenschappen over het Honours programme  

30 extra studiepunten

Het programma wordt voor het grootste deel gegeven in het Engels en kent een facultair en bovenfacultair gedeelte. Totaal behaal je 30 extra studiepunten bovenop de 180 punten uit je normale bachelor. Na afloop krijg je een vermelding op je bachelordiploma en worden de gevolgde vakken opgenomen in je diplomasupplement.

Het facultaire deel van het programma bestaat uit extra vakken op je eigen faculteit, verdieping van je bachelorthese of een individueel afgesproken onderdeel in opdracht van een docent.

De beste docenten

De bovenfacultaire vakken zijn interdisciplinair en worden (meestal in de avonduren) gegeven door de beste docenten van de VU, de UvA en het Amsterdam University College en door (internationale) gastdocenten. De groepen zijn klein en je wordt geacht presentaties te geven, papers te schrijven en een actieve bijdrage te leveren aan de discussies.

Meer informatie over VU Honours programme

Wil je meer weten over dit programma kom dan langs op het inloopspreekuur of neem contact op met je facultaire contactpersoon. Wie weet zien we jou dan in het tweede jaar terug in dit excellente programma!

© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam
Kom een dag proefstuderen!

spamfuik@vu.nl