Home > Onderwijs > Masteropleidingen > Opleidingen [a-z] > [a-b] > Beleid, communicatie en organisatie

Beleid, communicatie en organisatie

Beleid, communicatie en organisatie studeren

Een organisatie is een complex geheel. Stel je voor: twee vergelijkbare organisaties, hetzelfde product, dezelfde markt. Waarom is de ene organisatie succesvoller dan de andere? Heeft dat te maken met de ondernemingsstrategie, de cultuur, de medewerkers? In de eenjarige, voltijds masteropleiding Beleid, communicatie en organisatie combineer je verschillende invalshoeken: je kijkt naar het beleid, strategie, verandering, cultuur, samenwerking, gedrag en communicatie van en binnen organisaties.

In de masteropleiding Beleid, communicatie en organisatie start iedereen met het vak Organization Sciences. Vervolgens kies je uit twee afstudeerrichtingen: Strategie en identiteit of Advies en verandering. Bij Strategie en identiteit ga je dieper in op de identiteit van organisatie en medewerkers, en onderzoek je hoe organisaties intern strategieën ontwikkelen. Bij Advies en verandering heb je aandacht voor verandermanagement en sociale dilemma’s in organisaties. Je specialiseert je in het eerste semester door één van vijf keuzevakken te kiezen, en in het tweede semester schrijf je je thesis op basis van je eigen empirische onderzoek

Deze opleiding is geaccrediteerd door de NVAO. Als je de opleiding hebt afgerond, ben je Master of Science (MSc), een internationaal erkende titel.

 • Taal: Nederlands
   
 • Duur: 1 jaar
 • Collegegeld: Collegegeld
 • Aanmelden voor: 1 juni
 • Startdatum: 1 september
 • Vorm: Voltijd
 • Interessegebied: Economie, Recht en Bestuur, Gedrag en Maatschappij
 • Specialisaties:

  Strategie en identiteit
  Advies en verandering

bco-anouk-prins100x100“Beleid, communicatie en organisatie gaat over mensen, denken en doen in organisaties. Softe psychologie gecombineerd met het hardere bedrijfsleven. Dat vind ik heel interessant. Alle vier de vakken in de eerste helft van het jaar vond ik boeiend en in de tweede helft is je scriptie verweven in het onderwijs. Daar ben ik echt heel goed over te spreken.”
Anouk Prins, masterstudent Beleid, communicatie en organisatie Lees verder>>


© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam

spamfuik@vu.nl