Home > Onderwijs > Masteropleidingen > Opleidingen [a-z] > [a-b] > Beleid, communicatie en organisatie

Beleid, communicatie en organisatie

Beleid, communicatie en organisatie studeren

Een organisatie is een complex geheel. Stel je voor: twee vergelijkbare organisaties, hetzelfde product, dezelfde markt. Waarom is de ene organisatie succesvoller dan de andere? Heeft dat te maken met de ondernemingsstrategie, de cultuur, de medewerkers? In de eenjarige, voltijds masteropleiding Beleid, communicatie en organisatie combineer je verschillende invalshoeken: die van het het organisationele beleid, organisatieverandering en –cultuur, de externe profilering van een organisatie, alsmede organisatiegedrag en interne communicatie. Nieuwsgierigheid naar mensen en interne en externe organisationele processen is essentieel om deze master te voltooien.

In de masteropleiding Beleid, communicatie en organisatie kies je uit twee afstudeerrichtingen: Strategie en identiteit of Advies en verandering. Je start met het gezamenlijke vak Organizational Sciences, waarna je verder gaat met seminars gericht op jouw afstudeerrichting. In deze seminars bestudeer je ondernemingsstrategieën, relaties tussen organisaties, besluitvormingsprocessen en de rol van mensen in bedrijven en instellingen. Je gaat in op belangrijke organisatietheorieën en past deze toe in je eigen empirische onderzoek. In het tweede semester schrijf je je thesis op basis van je eigen empirische onderzoek.

Deze opleiding is geaccrediteerd door de NVAO. Als je de opleiding hebt afgerond, ben je Master of Science (MSc), een internationaal erkende titel.

Heb je een vraag? Neem contact met ons op of stel je vraag op Facebook_facebook
 • Taal: Nederlands
   
 • Duur: 1 jaar
 • Collegegeld: Collegegeld
 • Aanmelden voor: 1 juni
 • Startdatum: 1 september
 • Vorm: Voltijd
 • Interessegebied: Economie, Recht en Bestuur, Gedrag en Maatschappij
 • Specialisaties:

  Strategie en identiteit
  Advies en verandering

bco-anouk-prins100x100“Beleid, communicatie en organisatie gaat over mensen, denken en doen in organisaties. Softe psychologie gecombineerd met het hardere bedrijfsleven. Dat vind ik heel interessant. Alle vier de vakken in de eerste helft van het jaar vond ik boeiend en in de tweede helft is je scriptie verweven in het onderwijs. Daar ben ik echt heel goed over te spreken.”
Anouk Prins, masterstudent Beleid, communicatie en organisatie Lees verder>>


Meer weten?

Voorlichtingsactiviteiten
Powerpoint Masterdag 2015

© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam

spamfuik@vu.nl