Home > Onderwijs > Masteropleidingen > Opleidingen [a-z] > [i-l] > Leraar voorbereidend hoger onderwijs (16 vakken)

Leraar voorbereidend hoger onderwijs (16 vakken)

Heb hart voor het onderwijs. Heb hart voor je leerlingen.


Het voortgezet onderwijs staat te springen om enthousiaste vakdocenten. Docenten die weten hoe leren werkt. En vooral: die weten hoe ze hun kennis kunnen delen met leerlingen van nu en ook van hen kunnen leren. Daarom groeit de behoefte aan eerstegraads leerkrachten met een academische opleiding en een gedegen vakkennis.

Heb jij hart voor onderwijs? Zie jij het als een uitdaging om jonge mensen te begeleiden bij het verwerven van kennis en vaardigheden? Hen enthousiast te maken voor jouw vak en zicht te bieden op hun eigen kwaliteiten? En sta je er voor open je eigen leren en handelen onder de loep te nemen? Kies dan voor de masteropleiding Leraar voorbereidend hoger onderwijs (kortweg: universitaire lerarenopleiding) aan de VU waarmee je je eerstegraads lesbevoegdheid haalt.

Bij de VU kun je de lerarenopleiding in 16 schoolvakken volgen. Kijk in de lichtblauwe balk links op deze pagina om welke vakken het gaat. Staat jouw vak er niet tussen? Kijk dan eens op de websites van andere universiteiten.

Een eerstegraads bevoegdheid halen en een tegemoetkoming ontvangen?
Als je na je bachelor of master een één- of tweejarige lerarenopleiding gaat volgen in een ‘tekortvak’, dan kun je daarvoor een tegemoetkoming krijgen in de studiekosten. Het ministerie van OCW wil daarmee extra eerstegraads leraren laten opleiden voor de tekortvakken in het voortgezet onderwijs. Universitaire studenten die een universitaire lerarenopleiding gaan volgen voor Nederlands, Engels, Frans, Duits, Grieks of Latijn kunnen een eenmalige tegemoetkoming aanvragen van €3.000. Voor wiskunde, natuurkunde, scheikunde en informatica bedraagt de eenmalige tegemoetkoming €5.000.

Lees meer over de Tegemoetkoming studiekosten op de website Mastersvoorhetvo.nl. Op deze nieuwe website vertellen ULO-studenten en jonge leraren hoe zij de opleiding en het beroep ervaren. Laat je inspireren en informeren over het vak van leraar, de arbeidsvoorwaarden en de werkomgeving.

Bekijk de brochure

 
  • Taal:Nederlands
     
  • Vorm:Deeltijd, Voltijd
     
  • Interessegebied:Economie, Recht en Bestuur, Gedrag en Maatschappij, Gezondheid en Beweging, Informatica, Wiskunde en Bedrijf, Kunst, Cultuur en Geschiedenis, Natuurwetenschappen, Religie en Filosofie, Talen en Communicatie
     
© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam

spamfuik@vu.nl