Hij heeft me bedrogen!
Bij thuiskomst na een vakantie met vriendinnen blijkt Cherylls man ervandoor met zijn minnares én de inboedel. Hij heeft bovendien zijn testament veranderd en Cheryll onterfd. Mag dit zomaar en wat kan Cheryll hier met behulp van de notaris aan doen?

Nalatenschap
De Italiaanse Alfonso en Nederlandse Eva gaan na hun huwelijk wonen in Londen en verhuizen later naar de Provence. Als Eva na tien jaar overlijdt, volgens welk rechtsstelsel wordt dan haar nalatenschap afgewikkeld: het Italiaanse, Nederlandse, Engelse of Franse?

Vorm een brug tussen de zakelijke en de peroonlijke kant van het recht

Ingrijpende veranderingen in persoonlijke situaties. Op welke manier zijn rechtspersonen hierin door de wet beschermd? Welke regels en regelingen bestaan er? Hoe kunnen de (financiële) gevolgen zo min mogelijk schaden of juist positief uitpakken? Als je nieuwsgierig bent naar mensen, het rechtsstelsel en belastingwetgeving, dan is Notarieel recht jouw masteropleiding.

Notarieel recht houdt zich bezig met internationaal-rechtelijke en fiscale aspecten in samenhang met vakgebieden zoals het personen- en familierecht, de onroerendgoedpraktijk en het rechtspersonenrecht. Je leert wat de gevolgen en mogelijkheden zijn als mensen gaan samenwonen, samen een bedrijf starten of juist uit elkaar gaan. Je verdiept je in wat er financieel gebeurt als iemand overlijdt, en wat je daarbij kunt regelen.

Stel je eigen brochure samen

  • Startdatum: September
  • Vorm: Deeltijd, Voltijd
  • Interessegebied: Economie, Recht en Bestuur
Edik Huseinov

"Met een notariële achtergrond ben je voor de praktijk een interessante jurist. Dat merk ik in mijn bijbaan op een notariskantoor."

Edik Huseinov, student Notarieel recht

Meer studenten aan het woord!

© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam
Zie ook

spamfuik@vu.nl