Home > Onderwijs > Voor het vwo
Student Danny

Hulp bij studiekeuze (voor het vwo)

Van vwo naar VU

Ben je net begonnen met het oriënteren op universitaire studies? Of heb je jouw studie al gekozen en wil je de sfeer komen proeven? In welke fase van je keuzeproces je ook zit, de VU heeft altijd een passende activiteit voor scholieren die je verder op weg helpt.

Zelf aan de slag

We willen je graag op weg helpen, omdat we het belangrijk vinden dat je een studie kiest die goed bij je past. Daarom kun je zelf verschillende opdrachten maken. Hoe meer oefeningen je maakt, hoe completer het beeld wordt en hoe duidelijker je (hopelijk) ziet welke richting je uit moet.

Opleidingenoverzicht

Bekijk ons bacheloropleidingen overzicht van A tot Z om te merken waar jouw interesses liggen. Ben je het overzicht kwijt en heb je geen idee, probeer dan bijvoorbeeld eens de wegstreepmethode.

Waarom de VU?

Een gezellige campus, nauwe contacten met de bedrijven op de Zuidas, vrijheid, internationale ervaring opdoen, wonen in Amsterdam: waar kies jij nog meer voor, tijdens je studie?

Een dagje proefstuderen

De VU organiseert jaarlijks verschillende open dagen om je te helpen bij het maken van een goede studiekeuze. Kom een dag langs!

VU Matching

Nadat je een studiekeuze maakt en je je ook aanmeldt voor die studie, ontvang je een VU Matchingsvragenlijst en een uitnodiging voor een VU Matchingsactiviteit. VU Matching is een studiekeuzecheck. We hopen natuurlijk dat je hierdoor nog zekerder bent dat je de juiste studie kiest. VU Matching kan echter ook aanleiding zijn om je studiekeuze te heroverwegen.

Ervaringen van aankomende studenten

Voor ouders

Wat houdt studeren aan de VU in? Hoe kunnen ouders helpen bij het maken van een studiekeuze? Hoe ontdekt u samen met uw kind waar zijn of haar interesses liggen en welke opleidingen daarbij passen?

Decanen en docenten

In toenemende mate is er contact tussen universiteiten en (vwo)scholen. Leerlingen vragen hun docenten om informatie voor hun profielwerkstuk, willen geholpen worden bij hun studiekeuze of onze medewerkers/studenten komen langs op school. Informatie voor decanen over het bindend studieadvies, voorlichtingsactiviteiten, oriëntatiemogelijkheden voor scholieren en verdiepende activiteiten.

© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam

spamfuik@vu.nl