Home > Over de VU > Profiel en missie > Uitgelicht > Project VoorUit

Project Vooruit 


VoorUit (www.vooruitproject.nl) is een integratie initiatief van de VU en Karel Waagenaar, oprichter W&S Transition- en Interimmanagement. Bij het project VoorUit kunnen studenten van de VU en van de UvA in aanmerking komen voor gratis woonruimte in Amsterdam (Nieuw) West (Slotervaart, Osdorp, Geuzenveld, Bos en Lommer en Slotermeer), in ruil voor tien uur per week maatschappelijke activiteiten in de wijk waarin de studenten wonen. De studenten geven huiswerkbegeleiding, computerles, Nederlandse les, muziek, geschiedenis, cultuur en creativiteit en organiseren sportactiviteiten. Een ervaren projectleider en hoogleraren van de VU begeleiden de studenten in hun werkzaamheden.

In het voorjaar van 2007 is het project begonnen met zestien VU-studenten van o.a. de faculteiten Sociale Wetenschappen, Geneeskunde en Psychologie en Pedagogiek. Inmiddels is het project uitgebreid naar zes wijken en wonen 60 studenten van de twee universiteiten in sloop- en renovatiepanden in Amsterdam (Nieuw) West .

In het eerste jaar is het project door Karel Waagenaar gefinancierd. In mei 2008 is de Stichting Studenten voor Samenleving opgericht met als doelstelling het project VoorUit voort te zetten.

 

English: the VoorUit project

© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam

spamfuik@vu.nl