Kies je coach

Tijdens het VU Coachcafé helpen professionele VU coaches jonge alumni op weg die hun draai nog niet hebben gevonden. Wil je nog eens doorpraten met je coach? Of ben je niet geweest en heb je behoefte om eens een keer te sparren?
      
Alumni Relaties biedt voor een speciaal alumnitarief twee verschillende verdiepingssessies aan:

Individuele sessie. Alumnitarief: €50,-. Voor vervolgsessies betaal je het reguliere tarief.
Sparren, reflecteren, richting vinden. Kortom, coaching in het breedste zin van het woord in een één op één sessie. Coaches rekenen meestal geen kosten voor het kennismakingsgesprek.

Met VU-coach Wendy Huurdeman kun je een dag aan de slag met het loopbaanspel.Alumnitarief: €125,- (normaal €300,-).
Je speelt met maximaal vijf andere deelnemers in de ochtend het loopbaanspel en je verzamelt met behulp van vragen alle informatie die nodig is voor het maken van een loopbaanprofiel. Aan het einde van de dag ga je naar huis met jouw loopbaanprofiel inclusief actieplan dat energie en daadkracht oplevert. Bekijk voor een impressie de video .

Deelname
Voor deelname aan een van de verdiepingssessies kun jezelf contact opnemen met een van onze VU coaches.

 

Coach
Profiel
Asselbergs, Otteline Otteline AsselberghsOtteline Asselbergs helpt Young Professionals ontdekken 'wat je belangrijk vindt in werk' en begeleid bij het vinden van 'de baan die echt bij je past'.
Specialiteit: Loopbaancoaching voor young professionals.
Studie: Sociaal Culturele Wetenschappen, richting Beleid, Communicatie en Organisatie (2004, VU).
Booster, LinekeLineke BoosterLineke Boosterbegeleidt Young Professionals die zijn vastgelopen of op een kruispunt staan keuzes te maken en actie te ondernemen vanuit hun hart. Ze inspireert je jouw pad te volgen.
Specialiteit:Life Coaching , Stress, Burnout, Young Professionals, Werk-Prive balans
Studie: Master Antropologie (2011, VU) en Holistisch Leefstijl Coaching (2015).

 

Court, ChrisChris CourtChris Court is resultaatgericht, enthousiast en heeft een groot empatisch vermogen.
Specialiteit: loopbaancoaching, persoonlijke effectiviteit en denken/handelen met lef.
Studie: Psychosociale Therapie (2005, VU).
Dijk, Ineke vanIneke van DijkIneke van Dijk coacht, traint en adviseert op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, geluk.
Specialiteit : socratisch coaching.
Studie: Organisatieantropologie (2003, VU).
Driessen, EugenieEugenie DriessenEugenie Driessen heeft als motto: in beweging komen en in beweging blijven.
Specialiteit: loopbaanbegeleiding, coaching, assessment centers, training, management development en het invoeren en ontwikkelen van competentiemanagement.
Studie: Sociale Psychologie (1995, VU).
Duijzer, AriekeArieke DuijzerArieke Duijzerheeft jarenlang op de VU gewerkt, oa als studentenpsycholoog, adviseur en coach op het gebied van studeren met een functiebeperking en trainer. Momenteel is zij als zelfstandig coach betrokken bij mensen met psychiatrische klachten.
Specialiteit:positieve psychologie, stressreductie, (functie)beperkingen, autismespectrumstoornissen, geluk 
studie: Sociale Psychologie (2007, UvA).
Eerten, Manou vanManou van EertenManou van Eertenheeft haar eigen coachpraktijk in AmsterdamThe ME Company.Zij richt zich specifiek op twintigers en dertigers. Ze kent het dertigersdilemma van binnenuit en coacht dertigers al meer dan zeven jaar.
Specialiteit:Loopbaanvragen, dertigersdilemma, stress, balans werk/privé vanuit een waarderende en positieve coachmethodiek
Studie:MA Cultuur Organisatie Management (VU, 2000), Post HBO Coachopleiding (Proeducation, 2010), Teamcoaching (VU, 2018)

 

 

Elekan, Mieke

Mieke ElekanMieke Elekan is zelfstandig coach, gespreksleider en trainer. Ruime ervaring als beleidsmaker, opleidingsontwikkelaar en als senior consultant voor bedrijfsleven over conflict- en duurzaamheidsmanagement.
Specialiteit:

Loopbaanvragen, dertigersdilemma, stress, balans werk/privé vanuit een waarderende en positieve coachmethodiek
Studie: Planologie (1981, VU).

Glasbeek, DanielleDanielle GlasbeekDanielle Glasbeek heeft als motto: The Sky is Not Limited! Ze is senior Loopbaanadviseur/coach met meer dan 14 jaar expertise als HR Adviseur in het bedrijfsleven.
Specialiteit: loopbaanonderzoek, -advies, management assessment, psychodiagnostiek & arbeid, executive coaching, studiekeuze, beroepskeuze, studentbegeleiding.
Studie: Rechtsgeleerdheid (1993, VU).
Haaker, MariekeMarieke HaakerMarieke Haaker is de vrouw achter Marieke Haaker Coaching & Consultancy .
Specialiteit: Methode appreciative inquiry: wat werkt en waar ben je succesvol in, voortbouwen op weg naar je toekomst. Deze positieve insteek levert veel energie op die zorgt voor een open mindset en een groter denkvermogen.
Studie: Sociale psychologie (1995, VU).
Hovenkamp, HannekeHanneke HovenkampHanneke Hovenkampondersteunt mensen in hun (studie)loopbaan, persoonlijke ontwikkeling, kracht en creativiteit. Gedreven vanuit interesse, enthousiasme en nieuwsgierigheid, met gevoel voor humor, aandacht en ruimte voor relativering
Specialiteit:Keuzebegeleiding, onderzoek naar persoonlijke kwaliteiten, richting en wensen (RET- methode)
Studie:Culturele antropologie/Sociologie der niet westerse samenlevingen (1992, VU), Academie voor Coaching (2007), RET (Rationeel-Emultatieve Training) 2015
Hueber, NinaNina HueberNina Hueber heeft als levens motto: We are human beings, not human doings en als zakelijk motto: wanneer je blijft doen wat je altijd hebt gedaan, blijf je houden wat je altijd hebt gehad.
Specialiteit: ze brengt je in beweging en in je kracht door te spiegelen wat ze voelt en ziet. Haar stijl is authentiek, toegankelijk, direct en positief.
Studie: Master Antropologie (2011, VU) en een opleiding tot trainer/coach (2013).
Huurdeman, WendyWendy HuurdemanWendy Huurdeman gaat niet voor quick fixes, maar vanuit inzicht loslaten wat niet werkt en vanuit energie nieuwe stappen zetten en vooral dóén in de workshop met het Acht! Loopbaanspel. Speciale prijs deelnemers VU Coachcafé: €125,-.
Specialiteit: Carrierebegeleiding, coaching en counselling.
Studie: Economie (1996, VU).
Kluytmans, WimWim KluytmansWim Kluytmans begeleid studenten en young professionals bij de zoektocht naar wat ze nu echt willen in werk en studie. Je loopbaan kan soms een puzzel zijn. Ik help je deze te leggen, zodat je met overtuiging een keuze kunt maken
Studie: HBO Personeel & Arbeid, Master Cultuur, Organisatie & Management, Leergang Loopbaancoaching (2005, VU).
Knape, YvonneYvon KnapeYvonne Knape is registerpsycholoog NIP A&G en A&O. Ze heeft als motto: iedereen verdient een coach, gun jezelf inspiratie, confrontatie en plezier.
Specialiteit: persoonlijke ontwikkeling, provocatief coachen, positieve psychologie, coachen in het hier & nu. Haar stijl is praktisch, diepzinnig, humorvol en persoonlijk.
Studie:
Arbeids- en organisatiepsychologie (1988, VU).
Liet, SuzanneSuzanne LietSuzanne Liet werkt met mensen die het commitment hebben om een wens te realiseren. Ze benut de enorme creatiekracht van Mastermindgroepen, werkt met online trainingen en individuele sessies. Ze is tevens verandermanager in het bedrijfsleven.
Specialiteit: Wensen concretiseren, Jezelf in creatie-flow zetten, Mogelijkheden aantrekken, Omgaan met zelf-sabotage.
Studies: Innovatie Management, TUDelft (‘05); Klinische Psychologie, VU (‘11); LifeCoaching (‘09), Psychologische Astrologie (‘11), Energiewerk (‘15)
Mentink, Maaike Maaike Mentink2MaaikeMentink is arbeids- en organisatie adviseur.
Specialiteit: brengt beweging in vastgelopen processen, organisatieontwikkeling en organisatievraagstukken. Teamontwikkeling en coaching.
Studie: Politicologie (1994, VU) en arbeids-organisatiekunde (1997, SIOO)
Mies, LausanneLausanne Mies2Lausanne Mies werkt als coach, trainer en projectleider vanuit haar bureau Remise voor mens en organisatie.
Specialiteit: expert in storytelling. Door middel van verhalen biedt zij inzicht in wat mensen (en organisaties) beweegt.
Studie: Sociaal culturele wetenschappen (1999, VU).
Molenaar, Leo Leo MolenaarLeo Molenaar is loopbaanadviseur bij de VU en gewend met studenten uit alle studierichtingen te praten.
Specialiteit: belangrijkste doel in de gesprekken is om jou ruimte te laten ervaren om je eigen antwoorden te vinden.
Studie: Algemene Sociale Wetenschappen (1995, Universiteit van Utrecht).
Noort, Iwan vanIwan van NoortIwan van Noort is sinds 2007 zelfstandig ondernemer en doet als SAP Test Manager internationale projecten.
Specialiteit: zoeken naar je drive, naar wat je blij maakt, in relatie tot je huidige werk, project of hulpvraag.
Studie: Economie, afstudeerrichting bestuurlijke informatie Kunde (1997, VU).
Overhand, Willem-Bart  Willem-Bart OverhandWillem-Bart Overhand coacht alleen tijdens het VU Coachcafé.
Specialiteit: Leadership Development/ Ontwikkeling binnen (grote) organisaties.
Studie: Business Administration (2006, VU).
Peerlings, JeroenJeroen PeerlingsJeroen Peerlings heeft als motto: denken in mogelijkheden. Hij is consultant, loopbaanadviseur en erkend beroepscoach.
Specialiteit: persoonlijk leiderschap, loopbaanadvies, sollicitatiehulp (o.a. CV-dokter).
Studie: Cultuur, organisatie & management (organisatie-antropologie (1997, VU).
Ridder, Maleene de Maleene de RidderMaleene de Ridder heeft als uitgangspunt: durf persoonlijke en professionele ontwikkeling met elkaar te verbinden.
Specialiteit: begeleidt vanuit coach- en adviesbureau (para)medici en hun teams met vragen op gebied van functioneren, samenwerken en loopbaan- en leiderschapsontwikkeling.
Studie: Gezondheidswetenschappen (1989, VU).
Ruhland, Anja  Anja RuhlandAnja Ruhland is psycholoog, docent aan de VU en zelfstandig therapeut.
Specialiteit: Vanuit mijn ervaring als cognitief gedragstherapeut, docent en coach van docenten kan ik je coachen met behulp van diverse techniekenuit de cognitieve gedragstherapie. Doel: verder komen, stappen zetten. Werkwijze: enthousisast aan de slag gaan!
Studie: Klinische Psychologie (2001, UvA) en Cognitieve Gedragstherapie (2005, RINO).
Svoboda, MichalMichal SvobodaMichal Svoboda is consultant werving & selectie waardoor hij alumni aan bedrijven kan koppelen.
Specialiteit: door de ervaringen als consultant en zelfstandig ondernemer vanuit verschillende hoeken meedenken met de ambities van alumni.
Studie: Rechten (1999, VU), Arbeids- en organisatiepsychologie zowel curriculum Personeel als curriculum Organisatie afgerond(2004, VU). Part-time general executive MBA vanuit de Amsterdam Business School (2012, UvA).
Norbert, Vincent

 

Takács, HansHans TakácsHans Takács is zelfstandig coach, trainer en teambegeleider, helpt bij het opheffen van mentale en gevoelsmatige blokkades.
Specialiteit: mindset, je weer goed voelen en transparante communicatie.
Studie: Bestuurskunde (VU), Veranderkunde (SIOO) en Deep Democracy (Academie voor Organisatiecultuur), Auteur Veranderkracht, veranderen door vooral jezelf te blijven. Takács, Hans
Voorberg, Hans  Hans VoorbergHans Voorberg is zelfstandig adviseur sinds 2011.
Specialiteit: Bedrijfsjurist van 1974 tot 2011 (PwC, Sara Lee International), sinds 1993 in leidinggevende functie (internationale juridische afdeling, merkenafdeling, anti-counterfeit task force).
Studie: Rechten, richting privaatrecht, (1974, VU).
Vries – Robbé, Sandra de  Sandra de Vries-RobbéSandra de Vries Robbé coacht met veel plezier jonge professionals tot het zetten van een inspirerende carrièrestap.
Specialiteit: een grondige analyse van sterke punten, saboterende gedachten beter hanteren en werkelijk in actie komen.
Studie: Economie (1989, Hanzehogeschool Groningen), Post HBO coachingsopleiding (2006, Hoogendijk).
Wit, Leonore deNieuw: ComponentLeonore de Wit biedt coaching op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en verandering in leefstijl: “Als je het niet durft, juist doen!”.
Specialiteit : Het maken van keuzes, het overwinnen van drempels, het vergroten van je zelfvertrouwen en een gezonde balans tussen inspanning en ontspanning. Hierbij maak ik gebruik van technieken uit de cognitieve gedragstherapie, mindfulness en gedragsactivatie.
Opleiding: klinische psychologie VU (2002)
Wu, Shou YiShou Yi Wu

Shou Yi Wu traint en coacht mensen op het gebied van geluk, leiderschap, persoonlijke ontwikkeling en persoonlijke effectiviteit.
Studie: Master Finance (2012, VU) en Bachelor Economie en Bedrijfseconomie (2011, VU)