Samenwerkingspartners

De VU werkt samen met verschillende maatschappelijke organisaties. Zij vormen een belangrijke toegangspoort tot de samenleving en zijn dan ook nauw betrokken bij Community Service Learning van de VU. Vier van onze maatschappelijke partners zijn hieronder uitgelicht: VoorUit, Academie van de Stad, Enactus VU en Giving Back.

Academie van de Stad – Joep Albers
“Geen fictieve casus, maar echt problemen aanpakken”
       
Het belangrijkste doel van Academie van de Stad is het betrekken van studenten bij de maatschappij. “We willen hen kennis laten maken met verborgen doelgroepen, hun blikveld verruimen en bewustzijn creëren rond wat zich allemaal in de maatschappij afspeelt.

VoorUit – Aldert de Boer
“Je kunt een wijk wel willen veranderen, maar de wijk verandert jou nog meer”      

De kracht van de samenwerking tussen de VU en VoorUit komt met name tot uiting in de brug die de VoorUit-ers kunnen vormen tussen studenten en de maatschappij. VoorUit-ers zijn bij wijze van spreken de ‘voelsprieten’ van de universiteit.

Enactus VU - Eef Korzilius  
“Wat je leert op de universiteit, kun je hier in praktijk brengen”

Enactus VU is er voor en door studenten. Studenten zetten via Enactus VU projecten op met als doel mensen en organisaties die hulp nodig hebben in de maatschappij te empoweren.   
Enactus leert een student te begrijpen waar de maatschappij behoefte aan heeft, hoe zij hun academische kennis hiervoor kunnen inzetten en hoe je een zelfstandige onderneming op kunt zetten.

Giving Back – Karim El-Kethabi 
“Een mentor kan de brug zijn naar een wereld die de student van huis uit nog niet kent”

Giving Back geeft terug. De stichting is speciaal opgericht voor talentvolle studenten die in beginsel een andere sociaal-maatschappelijke achtergrond hebben dan de gemiddelde Nederlandse student.