Symposium Recht van Spreken

29-11-2017

VU-auditorium

Experts gaan met elkaar en met het publiek in debat om de achtergronden van polarisatie in het publieke debat en de rol van (sociale) media daarin te begrijpen. Hoe kunnen we weer met elkaar in verbinding komen, en welke positieve rol kunnen de sociale media en de wetenschap daarin spelen?

Faculteit der Sociale Wetenschappen

Overig

Symposium / Seminar

Het debat in Nederland  rondom maatschappelijke verschijnselen als de vluchtelingencrisis, Brexit, klimaatverandering en terreuraanslagen in Europa raakt steeds meer gepolariseerd. In deze dynamiek groeit bijvoorbeeld de kloof tussen ‘de elite’ en ‘de gewone man’ en moslims en niet-moslims in Nederland. Polarisatie van meningen en tussen groepen mensen krijgt in de huidige tijd meer kans door de opkomst van moderne sociale media.

Onder leiding van Kysia Hekster (NOS-Correspondent) gaan experts met elkaar en met het publiek in debat om de achtergronden van polarisatie en de rol van (sociale) media te begrijpen. Met dit symposium zoekt de VU antwoord op de vraag hoe we weer met elkaar in verbinding kunnen komen, en welke positieve rol de sociale media en de wetenschap daarin kunnen spelen.

Met o.a.: Een aantal bekende politieke leiders, Bas Heijne (Vrije Schrijver VU en columnist NRC), Renée Frissen (oprichter en directeur OpenEmbassy), Prof. Dr. Peter Kerkhof (directeur Amsterdams Centrum Social Media en hoogleraar Sociale Media), Prof. Dr. Gerard van der Steenhoven (directeur KNMI, hoogleraar Experimentele Natuurkunde), Prof. Dr. Jacquelien van Stekelenburg (hoogleraar Sociale Verandering & Conflict). 

Lees meer informatie over het programma en aanmelden