Opening Academisch Jaar 2020, Start Kuyperjaar

Ben Tiggelaar, Marry de Gaay Fortman, Mirjam van Praag

Vrije Universiteit Amsterdam

Overig

Ook als het economisch tegenzit bruist het binnen de VU-gemeenschap van innovatieve ideeën die een ondernemende aanpak verdienen. Deze ondernemende aanpak van ideeën gaat een belangrijk verschil maken. De VU wil meer dan ooit een broedplaats zijn voor start-ups. Waar ooit haar stichter Kuyper met crowdfunding de onderneming VU begon, is met ondernemende studenten, medewerkers en alumni nog veel meer mogelijk!

Op 31 augustus laten we je graag inspirerende voorbeelden zien van ondernemende wereldverbeteraars. Ook lanceren we de Kuyper Challenge.  De beste ideeën voor start-ups van studenten en pas afgestudeerden krijgen coaching en financiële steun in het komende collegejaar. Samen met gastsprekers managementgoeroe Ben Tiggelaar en topvrouw Marry de Gaay Fortman bespreekt VU-voorzitter Mirjam van Praag het uitstekende ondernemerschap van deze initiatieven.

Voor het eerst starten we op de VU het academische jaar online.Meer informatie vind je op  www.vu.nl/oaj.

Kuyperjaar
De Opening Academisch Jaar vormt de aftrap van het feestelijke Kuyperjaar, waarin de VU haar 140ste verjaardag viert met verschillende evenementen waarin de maatschappelijke drive van haar stichter, Abraham Kuyper, voelbaar is. Zijn initiatieven kunnen nog altijd inspirerend zijn voor meer democratie, meer diversiteit en meer sociaal ondernemen. U bent uiteraard ook van harte uitgenodigd hieraan deel te nemen. U kunt alle activiteiten volgen op vu.nl/kuyperjaar