Dies natalis 2017

Sustainable minds. Onze agenda voor verandering.

Tijdens de Diesviering 2017 op vrijdag 20 oktober staat het VU profileringsthema Science for Sustainability centraal. De viering heeft als titel: Sustainable minds. Onze agenda voor verandering. Wat kan de VU bijdragen aan oplossingen voor duurzaamheidsvraagstukken? Hoe kan de inrichting van ons onderwijs en onderzoek daarbij helpen?

Dies PieterPieter van Beukering, universitair hoofddocent Environmental Economics, schetst in zijn Diesrede een strategische visie op duurzaamheid voor onderwijs en onderzoek waarin studenten, onderzoekers en docenten naar integrale antwoorden zoeken op deze grote vragen.

© Eddo HartmannVrije Schrijver Bas Heijne zal samen met de schrijvers Lieke Marsman en Roos van Rijswijk in gesprek gaan over de manier waarop het debat over duurzaamheid wordt gevoerd. Welke woorden moet je gebruiken zonder over de hoofden van gewone mensen te praten?

Afb Bob Maatschappelijke betrokkenheid is een kernwaarde van de VU. Dat maken we onder andere concreet in een centraal Community Service Learning programma voor onze studenten. Robert Bringle, verbonden aan het Center for Service and Learning van Indiana University, daagt de VU met zijn inspiratielezing uit dat programma structureel vorm te geven.

Onderwijsprijzen

Tijdens de Diesviering worden de DocenTalentprijs en de VU Innovatieprijs uitgereikt.

De DocenTalentprijs wordt uitgereikt aan een jonge docent die innovatief en creatief onderwijs geeft dat aansluit bij de belevingswereld van studenten. Bekijk hieronder welke docenten genomineerd zijn.

afb Lidewij
Lidewij van Gils
Universitair docent Latijnse taal- en letterkunde aan de Faculteit der Geesteswetenschappen
afb Nienke