• Opening Academisch Jaar

04-09-17 Tijd: 14.15 Locatie: Aula

De Opening Academisch Jaar van de Vrije Universiteit Amsterdam is op maandag 4 september 2017. De opening heeft als titel: DUN IJS! Hoe kan wetenschap helpen?

• Kerk, Vrouw en Verzet

14-09-17 Locatie: PThU-zaal, 1e verdieping hoofdgebouw, Vrije Universiteit Amsterdam

Jacoba van Tongeren

• Decanendag

05-10-17 Tijd: 12.30-17.30 Locatie: VU

Dit najaar organiseert de VU weer een Decanendag. U bent van harte welkom op donderdag 5 oktober. Het evenement vindt plaats van 12.30 tot 17.30 uur in het Hoofdgebouw op de VU campus.

• Waarheid en wijsheid in de economie

15-10-17 Tijd: 11:00 - 12:15 Locatie: Oude Kerkje, Kortenhoefsedijk 168, Kortenhoef

Wat is waarheid? Bestaat ‘de’ waarheid? Heeft niet elke culturele en religieuze groep zijn eigen waarheden en wijsheden? En hoe maken we onderscheid tussen waarheid en nepnieuws of alternative facts, misleidende informatie waarmee de publieke opinie beïnvloed wordt?

• Een avond met Bert Keizer

25-10-17 Tijd: 20:00 uur Locatie: Amphia Ziekenhuis, Molengracht 21, Breda

Een avond met Bert Keizer over zijn nieuwste boek 'Vroeger waren we onsterfelijk'. Als gepensioneerd verpleeghuisarts en nu werkzaam bij de Levenseindekliniek is het voor hem een mooi moment om een tipje van de sluier op te lichten over zijn leven en werk in een nieuwe bundel met verhalen, beschouwingen en herinneringen.

• Actuele economie en Calvijn

16-11-17 Tijd: 20:00 Locatie: Lutherse Gemeente Woerden, Jan de Bakkerstraat 11, Woerden

Waarom genezen artsen zieken, maar genezen economen geen armen? De economische wetenschap lijkt zich meer bezig te houden met haar eigen denkmodellen dan met het economisch welzijn van mensen. Dient de economie eigenlijk de mens of is de mens ondergeschikt aan de economie?

• Waarheid en wijsheid in de literatuur

19-11-17 Tijd: 11:00 - 12:15 Locatie: Oude Kerkje, Kortenhoefsedijk 168, Kortenhoef