Opening Academisch jaar 2016

De Opening Academisch Jaar 2016, op 5 september 2016, stond in het teken van grenzen verleggen. Het vergroten van kennis en het ontdekken van andere perspectieven vraagt immers om het verleggen van de eigen grenzen. Belangrijk hierbij is de vraag waar het ons op de VU nu echt om gaat. Wat is onze Academische Waarde? Ook Jet Bussemaker, Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, besprak wat wij met ons onderwijs en onderzoek kunnen betekenen voor de samenleving, nu en in de toekomst.

Vinod Subramaniam, rector magnificus, reikte de DocenTalent- en StudenTalentprijzen uit aan respectievelijk Sjirk-Jan Zijlstra en Ruben van de Belt. Vrije Schrijver Ernest van der Kwast sprak een energieke column uit over het thema ‘Grensverleggend’, en in het muzikale intermezzo kreeg Elke Vierveijzer de zaal aan het zingen.

Een impressie van de Opening Academisch Jaar 2016:

Foto’s door Yvonne Compier.

OAJ foto 1
Het cortège komt de zaal binnen. Jaap Winter licht de Academische Waarde van de VU toe.
OAJ foto 7
Jet Bussemaker spreekt over de toegankelijkheid van het onderwijs.
OAJ foto 10
Vinod Subramaniam reikt Sjirk-Jan Zijlstra (FALW) de cheque uit voor beste docent van het jaar.
OAJ foto 12
Ruben van de Belt, masterstudent Theology & Religious Studies, is StudenTalent van het jaar.
OAJ foto 13
Ernest van der Kwast: "Mijn moeder is trots dat ik nu eindelijk, uit vrije beweging, op een universiteit ben."
OAJ foto 15
Studenten van The Boardroom zetten zich het komende jaar in voor vluchtelingen en vertellen tijdens de Opening over hun plannen.

Bekijk ook de livestream terug.