Partnerschap VU EK atletiek

In de zomer van 2016 vonden in en rondom het Olympisch stadion de Europese Kampioenschappen Atletiek plaats. De VU was partner van de EK Atletiek. VU-wetenschappers droegen met hun onderzoek en onderwijs op het gebied van (top)sport en gezondheid bij aan allerlei vragen die ook rond een EK Atletiek spelen. Wat zou een topsporter moeten eten? Hoe voorkom je blessures en overtraining? Wat dragen dopingregels bij aan fair play? In lezingen, congressen, trainingen en een Summer school over sporten, deelden wetenschappers van de VU hun kennis met iedereen die geïnteresseerd is in sport en het EK Atletiek.

De activiteiten werden georganiseerd door faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen van de VU in samenwerking met onder andere de Stichting EK atletiek Amsterdam 2106 en het Amsterdam Institute of Sport Science (AISS). Onderwijs en onderzoek binnen Human, Health and Life Sciences (H2LS) zijn een speerpunt van de VU.

VU team traint wetenschappelijk verantwoord

De VU deed met een eigen VU-team mee aan de Brooks 10K Champions Run en werd daarbij door het Sportcentrum VU begeleid. Het trainingsprogramma van de lopers werd ontwikkeld door de bewegingswetenschappers van het Sportcentrum VU. De 25 medewerkers en studenten kregen looptrainingen en een persoonlijk trainingsprogramma op maat. Met het sportervolgsysteem van Sportcentrum VU legden zij hun voortgang vast. Terwijl ze zelf in hun thuisomgeving trainden, werden ze op afstand gecoacht.