Abraham Kuyper Lezing door Bas Heijne

Op 19 april 2018 verzorgt Bas Heijne de Abraham Kuyperlezing. Traditiegetrouw houdt onze Vrije Schrijver tijdens deze jaarlijkse lezing een voordracht van een essay dat hij gedurende zijn vrije schrijverschap schreef. Bas Heijne
De schrijver wordt gevraagd te reflecteren op een actueel thema waar de universiteit als maatschappelijke instelling middenin verkeert.
De lezing wordt gehouden in de Westerkerk in Amsterdam.
Binnenkort meer informatie over het programma op deze website.

Over Abraham Kuyper lezing
Met de jaarlijkse Abraham Kuyper Lezing door de Vrije Schrijver eert de Vrije Universiteit Amsterdam haar eigenzinnige stichter.
De lezing wordt georganiseerd in samenwerking met VUvereniging, Faculteit der Geesteswetenschappen en VU Uitgeverij.

Eerdere lezingen
De eerste lezing werd verzorgd door schrijver P.F. Thomése waarin deze betoogde dat de werkelijkheid niet alleen uit feiten bestaat, maar ook wordt gevormd door de mogelijkheden.
De tweede lezing werd in april 2015 verzorgd door Joost de Vries met de titel Lof op de Leugen. Co-referenten waren Adriaan van Dis en Piek Vossen.
Niña Weijers verzorgde in april 2016 de derde lezing met de titel Hoe het licht binnenvalt. De taal van de literatuur. Co-referenten waren Maxim Februari en Bert Jan Lietaert Peerbolte.
De vierde lezing in 2016 werd verzorgd door Ernest van der Kwast over verleden, heden en toekomst van vluchtelingstudenten.