De wereld in het kort

Luister naar de wereld in korte verhalen

Taalliefhebbers aller landen verenigt u! De diversiteit van onze boekenkasten staat onder druk. In onze geglobaliseerde wereld drukt het Engels als dominante taal andere taalgebieden van de plank.
Vrije Schrijver Annelies Verbeke bracht met het project ‘De wereld in het kort’ haar liefde voor het korte verhaal samen met haar streven naar een diverser aanbod in de internationale boekenkast.

Annelies Verbeke vroeg hiervoor studenten en medewerkers van de VU hun favoriete korte verhaal in te sturen dat oorspronkelijk in een andere taal dan het Engels werd gepubliceerd. Een aantal daarvan waren als podcasts te horen in zes luisterstoelen op de VU Campus, vertaald in het Nederlands en het Engels. De luisterstoelen staan inmiddels niet meer op de campus, maar de podcasts zijn nog steeds te beluisteren via deze pagina!

In de podcasts is aandacht voor de indiener van het verhaal, de vertaler en het verhaal zelf. Alle inzendingen zijn ook gebundeld in een speciale, gedrukte editie van het literaire studententijdschrift ‘Expanded Field’.