Martin Luther King Jr. lezing 2018

MLK topbanner 2018

Gespreksleiding: Jörgen Raymann

Jörgen Raymann, presentator en comedian, spreekt over de relevantie van het gedachtegoed van King voor het actuele maatschappelijke debat in onze samenleving. Ideeën waarmee mensen uit hun eigen gelijk, hun eigen bubbel gehaald kunnen worden, staan centraal. Daarnaast statements van dichter en activist Jerry Afriyie, advocaat en politicus Don Ceder en zangeres en presentatrice Giovanca.

Vier generaties met een eigen stem
Jörgen Raymann, Jerry Afriyie, Don Ceder en Giovanca gaan tijdens de avond in op het levendige en soms harde debat over discriminatie en racisme, het debat waar King ook aan bijdroeg. Ze laten tegengeluiden horen, zijn bereid om in discussie te gaan en geven hoop. Uiteindelijk gaat het vooral  om ieders recht van spreken en inleving in de ander.
De Martin Luther King Lezing op 5 april 2018 is een initiatief van de Stichting Martin Luther King Lezing. Stichting Martin Luther King Lezing, VUvereniging, Justice and Peace Netherland en de Haagse Hogeschool

Gedachtegoed Martin Luther King Jr.
Vijftig jaar geleden werd Martin Luther King Jr. vermoord, midden in zijn geweldloze strijd voor rechtvaardigheid en gelijkberechting. Nog steeds spreekt zijn gedachtegoed tot onze verbeelding en is hij een bron van inspiratie voor iedereen die bij wil dragen aan meer rechtvaardige wereld.

*“We must learn to live together […] or perish as fools”.Martin Luther King Jr., Toespraak in St. Louis, 22 maart 1964