Martin Luther King Spoken Word wedstrijd

De Martin Luther King Lezing 2019 staat helemaal in het teken van gamechangers. Jongeren die zich met hart en ziel inzetten om met hun acties de vraagstukken van deze tijd zoals kansengelijkheid, afval en klimaatverandering op ieders netvlies te krijgen en zo de besluiteloosheid van de politiek te doorbreken.

Eén van de onderdelen van het programma van de lezing is de Martin Luther King Spoken Word wedstrijd.

Doe mee!
Woordartiesten, verhalenvertellers, (toekomstig) schrijvers en andere taalliefhebbers opgelet! Als onderdeel van de jaarlijkse Martin Luther King lezing vindt er dit jaar een Spoken Word wedstrijd plaats. Wat vind jij dat er moet gebeuren om de grote problemen van vandaag zoals klimaatverandering en kansenongelijkheid aan te pakken? Hoe ziet de wereld van jouw dromen eruit en hoe kunnen we dat waarmaken? Of staat iets je in weg om een ware gamechanger te worden? Laat je inspireren door Martin Luther King en inspireer ons met jouw woordkunsten!

Meedoen?
Stuur je inzending uiterlijk 11 november 2019 naar mlk@vu.nl. Je inzending bestaat uit een video van maximaal een minuut in een taal naar keuze. Iedereen tot 30 jaar kan meedoen.

De vijf beste artiesten ontvangen €250 en worden uitgenodigd om hun spoken words live ten gehore te brengen tijdens de Martin Luther King lezing op 28 november op de Vrije Universiteit Amsterdam. Uit deze vijf wordt de uiteindelijke winnaar gekozen, die aan het eind van de avond bekend wordt gemaakt. De eerste prijs bedraagt €1500.

De vijf genomineerden worden op donderdag 21 november bekend gemaakt!

Dave Ensberg, Hella van der Wijst, Babs Gons.

Let op!
Door je bijdrage in te sturen voor de wedstrijd geef je de Vrije Universiteit Amsterdam toestemming om jouw video met naamsvermelding vanaf 11 november 2019 in te zetten op de communicatiekanalen van de VU.