VU Onderwijsdag 2020 - 13 februari

De VU Onderwijsdag was een groot succes: de workshops waren volgeboekt en tijdens de plenaire sessies was het Auditorium afgeladen vol! Dank aan iedereen die deze dag tot een succes heeft gemaakt!

Bekijk hier de sfeerimpressie in foto's.

Uitdagend onderwijs ontwerpen

De VU Onderwijsdag is de plek om inspirerende ideeën, projecten en praktijkvoorbeelden uit het onderwijs met elkaar te delen en vooruit te kijken naar de (nabije) toekomst van het onderwijs.

Thema

De Vrije Universiteit streeft naar kwalitatief hoogstaand Onderwijs. De Onderwijsagenda VU en het Kwaliteitsplan VU zijn erop gericht om hier een stap in te maken. Tegelijkertijd staan docenten en onderzoekers onder toenemende druk. De toenemende druk wordt onder meer veroorzaakt doordat de studentenaantallen stijgen en tegelijkertijd internationaler en diverser worden. Bovendien moet het onderwijs aantrekkelijker worden, maatschappelijker relevant en bijdragen aan een duurzame toekomst. De VU Onderwijsdag 2020 biedt inspiratie om hiermee aan de slag te gaan. 

Keynote

Kristina EdströmThe Teaching Trick: Improve student learning without spending more time teaching.
De keynote wordt verzorgd door dr. Kristina Edström, Associate Professor in Engineering Education Development at KTH Royal Institute of Technology, Stockholm, Zweden.

Kristina Edström zal ingaan op manieren om het leren van studenten te intensiveren zonder als docent meer tijd te hoeven besteden aan onderwijs: een aantrekkelijk idee voor veel docenten. Ze presenteert principes en best-practices gebaseerd op ervaring en onderzoek.

    Linda Duits (UvA) in Folia over Kristina Edström
    […] Kristina Edström gaf een keynote over wat iedere docent wil weten: hoe zorg je ervoor dat je studenten beter leren, zonder dat je als docent meer tijd kwijt bent aan onderwijs. De truc is om meer te doen dat leeropbrengst heeft, en minder dat dit niet heeft. Dat klinkt flauw, maar ze gaf vervolgens praktische tips hoe je dat voor elkaar krijgt. De zaal hing aan haar lippen.Programma & Locatie

Een flexibel programma
Het programma is opgebouwd uit separate delen zodat deelnemers zelf kunnen kiezen welk onderdeel ze willen bezoeken. De taal van het programma is Engels, tenzij anders vermeld.

10.30    Inloop met koffie en thee    Posters met presentaties over het  Kwaliteitsplan van de VU and VU Innovatieprojecten
11.30    Opening door Rector Magnificus Vinod Subramaniam   
11.35    Keynote door dr. Kristina Edström: The Teaching Trick: Improve student learning without spending more time teaching.
12.30    Lunch & Vervolg Walking Poster ronde
13.30    Presentatie Mixed Classroom VU   
14.00    Workshops Ronde 1 (1 uur)   
15.15    Workshops Ronde 2 (1 uur)   
16.15    Borrel 
17:00    Einde   

Locatie
Vrije Universiteit Amsterdam
De Boelelaan 1105, 1081 HV Amsterdam
Locatie: Foyer, Auditorium en workshopruimtes (kijk bij workshops)