Programma 5 september

Film  I Dream in Another Language (trailer)
Ernesto Contreras, Mexico/Nederland 2017, Spaans met Engelse ondertiteling

Als een taal uitsterft, verdwijnt er een unieke visie op het leven en gaan herinneringen voor altijd verloren. Deze gedachte staat centraal in het veelbekroonde I Dream in Another Language, de poëtische, soms magisch-realistische nieuwe film van de Mexicaanse regisseur Ernesto Contreras. Linguïst Martin bestudeert bijna uitgestorven talen. In een dorpje in de Mexicaanse jungle vindt hij drie mensen die nog het Zikril spreken; volgens hen de taal van alle levende wezens in de jungle. Plots overlijdt een van die drie, de overgebleven twee hebben al heel lang ruzie. Martin probeert de twee te verzoenen.

Het Amsterdamse publiek beloonde deze film met een 8.6.

Programma
17.30 Dak open
19.00 Optreden David Nathan
20.00 Talkshow: Bedreigde talen met Annelies Verbeke, Gaston Dorren en Diederik Oostdijk
20.45 Film: I DREAM IN ANOTHER LANGUAGE
22.30 Einde avond

Talkshow Bedreigde talen
De Engelse taal is de grote verbinder in de globaliserende wereld. Maar wordt het Engels niet te dominant? Komen kleine talen en lokale gemeenschappen hierdoor onder druk te staan? Annelies Verbeke, Vrije Schrijver van de VU, gaat hierover in gesprek met taaljournalist Gaston Dorren en hoogleraar Engelse Letterkunde Diederik Oostdijk. Zijn er volgens hen ook redenen om ons zorgen te maken om de Nederlandse taal? En waarom is het aanleren van een (tweede) taal zo verrijkend?
Volgens Annelies Verbeke bestaat ‘een kleine, grappige link’ tussen een verhaal uit Halleluja, haar laatste boek, en ‘het verdwenen-talen gesprek’. 

Annelies_Verbeke
Annelies Verbeke is de Vrije Schrijver van de VU. Ze studeerde Nederlandse en Engelse Taal- en Letterkunde aan de Universiteit Gent en debuteerde met de roman Slaap (2013). Halleluja, haar meest recente boek uit 2017, een verhalenbundel, is zeer lovend ontvangen. Het won de J.M.A. Biesheuvelprijs en de Cutting Edge Award. Verbeke maakt zich al jaren sterk voor het korte verhaal en de verhalenbundel . Als Vrije Schrijver gaat ze korte verhalen verzamelen aan de VU.

Tijdens het VU On The Roofff gaat Annelies Verbeke in gesprek met gasten over Connected World.
Gaston Dorren1
Gaston Dorren is taaljournalist. Hij is auteur van het boek Lingua - Dwars door Europa in 69 talen. Dit najaar verschijnt zijn nieuwe boek Babel - Around the world in 20 languages. In de TEDx Talk Grow up, Learn Another Language vertelt Gaston Dorren waarom een meertaligheid je cultureel bewuste maakt.
Diederik Oostdijk1
Diederik Oostdijk is hoogleraar moderne Engelse Letterkunde en afdelingshoofd Taal, Literatuur en Communicatie. Zijn favoriete boek, als hij er één moet noemen, is The Great Gatsby van F. Scott Fitzgerald over de vraag in hoeverre de wereld maakbaar is.

Optreden David NathanDavid Nathan 1
Goochelaar David Nathan biedt bijzondere acts. Door de aantrekkelijke combinatie van magie en humor is hij een unieke goochelaar. Je staat versteld van zijn goochelkunsten!

Menu van de dag
Chili sin Carne: kruidige chili geserveerd met mais tortilla, creme fraiche, nacho’s, tomatensalsa en salade.
Let op: Je kunt alleen pinnen. Heb je een allergie? Meld dit uiterlijk een dag van te voren via ontheroofff@vu.nl.

Tickets
bestel_kaartjes

  • Reguliere tickets €12,50 | €19,50 (met eten) 
  • Tickets voor studenten en leden VUvereniging €7,00 | €12,50 (met eten) 
  • Speciale actie voor medewerkers VU €10,50 (altijd met eten)

Topbanner_Roofff_2018

 

Programma's andere dagen vind je hieronder:

4 september
6 september
7 september