Programma 5 september

Film  I Dream in Another Language (trailer)
Ernesto Contreras, Mexico/Nederland 2017, Spaans met Engelse ondertiteling

Als een taal uitsterft, verdwijnt er een unieke visie op het leven en gaan herinneringen voor altijd verloren. Deze gedachte staat centraal in het veelbekroonde I Dream in Another Language, de poëtische, soms magisch-realistische nieuwe film van de Mexicaanse regisseur Ernesto Contreras. Linguïst Martin bestudeert bijna uitgestorven talen. In een dorpje in de Mexicaanse jungle vindt hij drie mensen die nog het Zikril spreken; volgens hen de taal van alle levende wezens in de jungle. Plots overlijdt een van die drie, de overgebleven twee hebben al heel lang ruzie. Martin probeert de twee te verzoenen.

17.30 Dak open
19.00 Optreden David Nathan
20.00 Talkshow: Bedreigde talen met Annelies Verbeke, Gaston Dorren en Diederik Oostdijk
20.45 Film: I DREAM IN ANOTHER LANGUAGE
22.30 Einde avond

Talkshow Bedreigde talen
De Engelse taal is de grote verbinder in de globaliserende wereld. Maar wordt het Engels niet te dominant? Komen kleine talen en lokale gemeenschappen hierdoor onder druk te staan? Annelies Verbeke, Vrije Schrijver van de VU, gaat hierover in gesprek met taaljournalist Gaston Dorren en hoogleraar Engelse Letterkunde Diederik Oostdijk. Zijn er volgens hen ook redenen om ons zorgen te maken om de Nederlandse taal? En waarom is het aanleren van een (tweede) taal zo verrijkend?
Voertaal van deze talkshow is Engels.

Annelies_Verbeke
Annelies Verbeke is de Vrije Schrijver van de VU. Ze studeerde Nederlandse en Engelse Taal- en Letterkunde aan de Universiteit Gent en debuteerde met de roman Slaap (2013). Haar roman Dertig dagen (2015) werd zeer lovend onthaald door pers en publiek. Zij gaat tijdens het VU On The Roofff in gesprek met gasten over Connected World.
Gaston Dorren1
Gaston Dorren is taaljournalist. Hij is auteur van het boek Lingua - Dwars door Europa in 69 talen. Dit najaar verschijnt zijn nieuwe boek Babel - Around the world in 20 languages. In de TEDx Talk Grow up, Learn Another Language vertelt Gaston Dorren waarom een meertaligheid je cultureel bewuste maakt.
Diederik Oostdijk1
Diederik Oostdijk is hoogleraar moderne Engelse Letterkunde en afdelingshoofd Taal, Literatuur en Communicatie. Zijn favoriete boek, als hij er één moet noemen, is The Great Gatsby van F. Scott Fitzgerald over de vraag in hoeverre de wereld maakbaar is.

Optreden David NathanDavid Nathan 1
Goochelaar David Nathan biedt bijzondere acts. Door de aantrekkelijke combinatie van magie en humor is hij een unieke goochelaar. Je staat versteld van zijn goochelkunsten!

Menu van de dag
Chili sin Carne: kruidige chili geserveerd met mais tortilla, creme fraiche, nacho’s, tomatensalsa en salade.
Let op: Je kunt alleen pinnen. Heb je een allergie? Meld dit uiterlijk een dag van te voren via ontheroofff@vu.nl.

bestel_kaartjes

• Reguliere tickets €12,50 | €19,50 (met eten)
  • Tickets voor studenten en leden VUvereniging €7,00 | €12,50 (met eten)
  • Speciale actie voor medewerkers VU €10,50 (altijd met eten)