Programma 4 september 2019

Film The Cook, the Thief, His Wife and Her Lover (trailer)
Peter Greenaway, Verenigd Koninkrijk/Nederland/Frankrijk, 1989, Engelse ondertiteling

De vrouw van maffiabaas Albert Spica heeft een verhouding met een boekhandelaar, een compleet ander type dan Spica zelf. Elke avond bedrijft zijn vrouw de liefde met haar minnaar, onder de neus van Spica in Le Hollandais, het restaurant waar Spica en zijn vrouw graag komen. De kok zorgt dat ze niet gesnapt worden. Toch komt Spica er op een gegeven moment achter. En dan is het tijd voor wraak.

Dak en bar open, open buffet
Muzikaal intermezzo:
Isaac Bullock
Singer-songwriter, VU-alumnus en oud bekende van het filmfestival Isaac Bullock treedt vandaag op. Hij speelt onder meer een aantal eigen nummers.
Regisseur Greenaway en Vrije Schrijver Grunberg in gesprek:
Peter Greenaway
The Cook, the Thief, his Wife and her Lover is een absoluut meesterwerk waarmee Greenaway zijn geheel eigen stempel op de filmwereld wist te drukken. Het verhaal heeft zulke lugubere kanten dat de film in de VS een tijd lang verboden was.Met decors en kleding van Jean-Paul Gaulthier en zeer sterk acteerwerk van Richard Bohringer, Michael Gambon, Helen Mirren en Alan Howard. Vrije schrijver Arnon Grunberg en regisseur Peter Greenaway gaan voorafgaand aan de vertoning met elkaar in gesprek over de totstandkoming van deze monumentale film.
20.45 pm
Start film

Open buffet met onder meer antipasti, salades, broodjes en soepen. Er is voldoende aanbod voor vegetariërs. Heb je andere dieetwensen of allergieën? Geef dit dan minstens 24 uur van te voren door via ontheroofff@vu.nl.

Je kunt eten van 17.30 uur tot 20.15 uur.

• Reguliere tickets €13,00 | €20,00 (met eten - UITVERKOCHT)
  • Tickets voor studenten en leden VUvereniging €7,50 | €13,00 (met eten - UITVERKOCHT)
  • Speciale actie voor medewerkers VU €11,00 (altijd met eten)
DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT!

Vragen of problemen?
Neem contact op via ontheroofff@vu.nl

Banner On the Roofff

Meer informatie over het programma:
dinsdag 3 september
donderdag 5 september