Weekend van de Wetenschap: 6 oktober 2018

Word vrienden met een robot, verhoor een verdachte of smelt een steen. Geef je snel op en ga mee op de exclusieve VIP-tour op de VU in het weekend van de Wetenschap. Zaterdag 6 oktober van 11.30 tot 14.30 uur doe jij, scholier van 8-14 jaar met je ouders, nieuwe ontdekkingen op de VU. Er zijn 180 plaatsen, vol is vol!

Kies één van de VIP-tours
Maak een keuze uit één van de drie VIP-tours. Stel je wilt graag als een sterrenkundige de sterrenkoepel in klimmen, dan mag je ook de workshop politieverhoor doen en kijken bij een ligfiets van studenten die snelheidsrecords verbreekt. Dus volg je interesse én laat je verrassen! Je kunt alleen meedoen met een ticket.

Er zijn helaas geen tickets voor de VU VIP-tour meer beschikbaar.
Kijk op de website van het Weekend van de Wetenschap voor meer activiteiten bij musea, onderzoeksinstituten, universiteiten en bedrijven op 6 en 7 oktober.

Rechter

Rechtbank in actie
Schuldig of niet? Een rechter, verdachte, advocaten en officier van justitie spelen een spannende strafzaak na. Jij mag voor deze keer meebeslissen over de straf. Door Rechtsgeleerdheid VU.

Health Lab
Test hoe fit jij bent. In het gezondheidslaboratorium test je in een parcours je flexibiliteit, balans, kracht en hartslag. Door Nederlands Tweelingen Register en Gedrags- en Bewegingswetenschappen VU.

Verplaats je in een insect
Ervaar hoe vleermuizen hun weg vinden in totale duisternis en hoe het voelt om een insect te zijn op een snel bewegend blad. Je leert hoe dieren overleven door hun uitstekende zintuigen. Door Wouter Halfwerk, Bètawetenschappen VU.

empty

Human Power Team

Ervaar zelf wat je in huis moet hebben om als topsporter snelheidsrecords te breken met een ligfiets. Of ontwerp zelf zo’n fiets, net als studenten deden! Door Human Power Team Delft & Amsterdam.

Sterrenkoepel
Wist je dat de VU een eigen sterrenkoepel heeft? En dat je er overdag ook hele coole dingen kunt zien? Zonnevlekken bijvoorbeeld. Kijk door de telescoop en word sterrenkundige. Door alumni Bètawetenschappen VU.

Workshop verhoor
Verhoor een politieverdachte en leer wat zijn of haar taalgebruik je kan vertellen. Door Sue Blackwell, docent Taal, literatuur en communicatie VU.

empty

Robot in klas

Reis naar het middelpunt van de Aarde
Vulkaanuitbarstingen komen door het smelten van stenen onder de grond. Hoe kun je uitzoeken hoe dat werkt, terwijl je niet in een vulkaan kunt duiken? Door zelf stenen te smelten! Door Wim van Westrenen, Aardwetenschappen VU.

Praten met robots
Stel je voor aan een robot en word een vriend van Leolani of haar broertje Baratheon. Stel vragen en praat met hen over allerlei objecten. Tegelijk oefen je je Engels. Door Piek Vossen, Geesteswetenschappen VU.

Human Performance Lab
Trainen op de Kilimanjaro, gewoon bij de VU. In de nieuwe klimaatkamer kan het -20 tot 60 graden Celsius zijn, met een zuurstofniveau alsof je tot op 5800 meter hoogte bent. Handig voor topsporters én voor onderzoek. Het Human Performance Lab, door Jos de Koning en Puck Alkemade, Gedrags- en bewegingswetenschappen VU.