VU-hoogleraar Piek Vossen benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw

Deze hoge onderscheiding is Vossen toegekend omdat hij tot de wetenschappelijke wereldtop behoort.

24-04-2015 | 12:00

Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd VU-hoogleraar Piek Vossen te benoemen tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.
empty

Piek Vossen, die werkzaam is aan de afdeling Taal, Literatuur en Communicatie van de Faculteit Geesteswetenschappen van de Vrije Universiteit, ontving in 2013 de Spinozapremie van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). De Spinozapremie van 2,5 miljoen euro is de hoogste onderscheiding in de Nederlandse wetenschap en wordt toegekend aan onderzoekers met uitmuntende ideeën voor zowel wetenschap als samenleving.

Piek Vossen is hoogleraar Computationele Lexicologie en onderzoekt hoe computers taal kunnen begrijpen. Hij geeft leiding aan groep van 20 nationale en internationale onderzoekers. De laureaat vertelt in een filmpje op YouTube over zijn onderzoek. Op de website van de VU staat een interview (pdf) met Piek Vossen.