Anti-pestcampagne leidt tot petitie

De campagne ‘Stop pesten op het werk!’ heeft geleid tot een petitie die wordt aangeboden in Den Haag. De campagne is een initiatief van de Stichting Pesten op de Werkvloer, Stichting Stop Pesten Nu en ADRIBA, een onderzoeksinstituut van de VU. VU-ADRIBA is al langere tijd bezig om pesten op de werkvloer tegen te gaan.

16-04-2015 | 11:49

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid begint dit jaar bovendien met de voorlichtingscampagne Pesten op de werkvloer. De petitie roept de politiek op om daarnaast bestaande slachtoffers adequaat te helpen, bedrijven op hun verantwoordelijkheid te wijzen, te helpen bij preventie en te voorkomen dat pesten nieuwe slachtoffers eist.

In oktober 2014 lanceerde VU-ADRIBA samen met de Stichting Pesten op de Werkvloer en RWV advocaten een concreet stappenplan tegen pesten. Tijdens het seminar werd besproken hoe je bedrijfsculturen kunt aanpassen via principes uit de gedragstherapie: niet straffen, maar gewenst gedrag belonen. Daarover zei ADRIBA-directeur Marius Rietdijk: “Pesten geeft de pester macht en maakt het slachtoffer machteloos. Door onze concrete aanbevelingen krijgen slachtoffers weer invloed op hun omgeving.”


Teken de petitie op http://petities.nl/petitie/stop-pesten-op-het-werk.