Koninklijke onderscheiding voor VU-filosoof Ad Verbrugge

Tijdens het jubileum van Beter Onderwijs Nederland is Verbrugge benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau

13-06-2016 | 10:43

Op vrijdag 10 juni 2016 is VU-filosoof Ad Verbrugge benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Tijdens de viering van het 10-jarige bestaan van de vereniging Beter Onderwijs Nederland (BON) ontving hij de koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Henri Lenferink van Leiden.

Ad Verbrugge_Lintje tekstAd Verbrugge is mede-oprichter van BON en sprak op deze bijeenkomst over de toekomstplannen van de vereniging, die inmiddels tien jaar bestaat zonder subsidie en enkel draait op vrijwilligers. Binnenkort publiceert BON de plannen op hun website maar blijft zich richten op haar kernpunten: financiën en bestuur, positionering van de docent, de positie van het Nederlands in het onderwijs, het schoolvak als organiserend principe en de kwaliteit van de lerarenopleidingen.

Kortgeleden is Verbrugge door het burger-journalistiek platform Café Weltschmerz gevraagd een uitgebreide serie te maken over de onderwijsindustrie. Onder de titel "de staat van het onderwijs" komen alle factoren die invloed hebben binnen de keten, op de kwaliteit en de toekomstperspectieven van het onderwijs, in het project aan de orde komen. Bekijk nu de eeste aflevering met gast-interviewer Paul van Liempt.

Ad Verbrugge is bij de VU coördinator van de master Filosofie en Bestuur en doceert o.a. de vakken Globalisaring en Cultuur en Filosofisch Actueel Gesprek.

Bronnen: beteronderwijsnederland.nl, www.unity.nu, www.cafeweltschmerz.nl