Vernieuwde campus Uilenstede feestelijk geopend

Met het wegvegen van het laatste bouwzand en de onthulling van een plaquette is donderdag 12 mei de vernieuwde studentencampus Uilenstede officieel geopend. Burgemeester Mirjam van ’t Veld (Gemeente Amstelveen) verrichtte samen met Marjolein Jansen (lid college van bestuur VU), Tjeerd Talsma en Jos Nijhuis (raad van toezicht Stichting Leefomgeving Schiphol en Jan Benschop (algemeen directeur-bestuurder DUWO) de feestelijke opening.

13-05-2016 | 9:24

UilenstedeDe afgelopen 2,5 jaar heeft de buitenruimte van campus Uilenstede een ware metamorfose ondergaan. In samenspraak met bewoners is het inrichtingsplan gemaakt door Lodewijk Baljon Landschapsarchitecten. De campus heeft nu een duidelijke hoofdroute dwars door de campus heen naar de studentenwoningen en de faciliteiten. Drie fraaie entreepleinen en multifunctionele ‘Uilenstedemeubels’ geven Uilenstede een heel eigen gezicht. Er is een nieuw kunstgrasveld dat bewoners voor verschillende sporten kunnen gebruiken en er zijn BBQ-plekken aan het water gecreëerd. Ook zijn goede stallingsplaatsen voor fietsen gemaakt en is het parkeren van auto’s naar de randen van de campus verplaatst. Nood- en hulpdiensten kunnen de campus nu beter bereiken. In het centrum ligt een nieuw groot en open plein, waar het café, de supermarkt en andere voorzieningen rondom liggen. Tenslotte is er in het hart van de campus een prachtige waterpartij met verblijfsteiger voor bewoners aangelegd.

Burgemeester Mirjam van ‘t Veld: “Uilenstede is met circa 3.400 studenten de grootste studentencampus van Noord-Europa en met deze investeringen in de buitenruimte behoort het nu ook tot de mooiste campussen wat mij betreft. Ik ben iedereen dankbaar die hier een steentje aan heeft bijgedragen. Dankzij gezamenlijke inzet is Amstelveen weer een pareltje rijker”.

Subsidie
De rigoureuze aanpak van de buitenruimte is mede mogelijk gemaakt door de subsidie van 5 miljoen euro van de Stichting Leefomgeving Schiphol. DUWO heeft samen met de VU en de gemeente Amstelveen bijgedragen aan het aantrekkelijk inrichten van de leefomgeving van Uilenstede.

Bron: DUWO