Stelen in online games, mag dat?

Spelers van online (multiplayer role playing) games mogen in een spel dingen doen die daarbuiten verboden zijn, zoals waardevolle spullen stelen en medespelers doden. Maar wie bepaalt de regels in de virtuele wereld eigenlijk?

22-01-2016 | 12:17

Houden ontwikkelaars van games rekening met het recht en de regels van de offline wereld of maken ze liever ‘eigen’ regels? Soms lijken de grenzen tussen het spel en de werkelijkheid te vervagen: welke morele en juridische regels gelden er dan?

Pre University College
Dit voorjaar organiseert de Vrije Universiteit Amsterdam de Pre University masterclass Digital Lives. De masterclass is voor leerlingen van de vierde en vijfde klas van de middelbare school. Gameontwikkelaars, een antropoloog, een jurist en een gamewetenschapper nemen de scholieren mee in hun wetenschappelijke onderzoek naar online gaming. Voor middelbare scholieren biedt het Pre University College een unieke kans om kennis te maken met de Vrije Universiteit Amsterdam en actueel wetenschappelijk onderzoek. De VU richt zich op gemotiveerde leerlingen die vertrouwd willen raken met de academische context.

Tegelijkertijd kunnen VU-wetenschappers laten zien hoezeer zij met hun onderzoek aansluiten bij actuele ontwikkelingen in de samenleving.

Voor meer informatie over de masterclass Digital Lives kunt u contact opnemen met Anna de Hingh (Faculteit der Rechtsgeleerdheid).

Online-games