Musicalster Ted Neeley verbindt naam aan studiebeurs VU

De eerste 'Ted Neeley Scholarship' werd 16 december 2016 op de VU uitgereikt aan Ted Neeley.

16-12-2016 | 11:20

Neelyprijs
Voor het eerst verbindt een musicalster zijn naam aan een studiebeurs van een Nederlandse universiteit: de 'Ted Neeley Scholarship'. Op vrijdag 16 december 2016 is tijdens het VU-evenement ‘Jesus Christ Moviestar’ de beurs gepresenteerd aan Ted Neeley. De beurs maakt het voor studenten van de specialisatie Media binnen de masteropleiding Theology & Religious Studies  van de Faculteit der Godgeleerdheid (VU) mogelijk een tweede master te volgen.

De internationale rockopera Jesus Christ Superstar, met Ted Neeley in de titelrol, is tot en met  5 februari 2017 te zien in Amsterdam, Den Haag, Groningen en Antwerpen. De tournee is deze week gestart met een serie uitverkochte voorstellingen in de Heineken Music Hall. Ted Neeley kwam op vrijdag 16 december exclusief naar de VU voor een speciale vertoning van de filmversie van de rockopera, gevolgd door een Q&A en Meet&Greet. Aansluitend is de scholarship aan Ted Neeley gepresenteerd.

Oude bronnen met hedendaagse mediacultuur verbinden
Binnen de Faculteit der Godgeleerdheid van de VU wordt de verbinding tussen oude bronnen en hedendaagse mediacultuur nauwkeurig gevolgd. De jezusfilm past in een lange mediatraditie waarin het verhaal van Christus op een geheel nieuwe manier worden toegeëigend. Dit roept tal van vragen op, die tijdens deze bijzondere bijeenkomst zijn besproken. In hoeverre worden religieuze iconen uit het klassieke verhaal gebruikt als symbolische taal om de eigen tijd te verstaan? Wat betekent dit voor de bronnen? En voor de plaats van religie in onze gemediatiseerde samenleving?

Meer informatie
Studenten die voor de studiebeurs in aanmerking willen komen kunnen contact opnemen met VU-hoogleraar Joke van Saane. Toekenning is afhankelijk  van cv, motivatiebrief en gesprek.

Foto: Danielle Roeleveld