VU ontvangt €1.28 ML voor project in de Virunga Regio

Het Centrum voor Internationale Samenwerking van de VU (CIS-VU) heeft €1.280.000 van EP-NUFFIC ontvangen om een vierjarig project uit te voeren over “Natural Resource Management and Conflict Resolution for Stability and Inclusive Growth in the Greater Virunga Region”. De financiering is in het kader van het programma “Netherlands Initiative for Capacity development in Higher Education” (NICHE), dat als doel heeft om capaciteit in met name het hoger onderwijs in Afrika, Azië en Latijns-Amerika te versterken.

07-12-2016 | 8:55

De belangrijkste begunstigden van het project zijn de medewerkers en studenten van de Greater Virunga Transboundary Collaboration (GVTC) en haar partners Ruhengeri Institute of Higher Learning (INES) in Rwanda, Institute of Tropical Forest Conservation (ITFC) van Mbarara University of Science and Technology in Uganda en Observatoire Vulcanologique de Goma (OVG) in DR Congo.

Onderdeel van het project zijn:
·         2 beurzen voor PhDs (VU)
·         6 beurzen voor Masters’ (lokaal)
·         Interdisciplinair onderzoek
·         Curriculum ontwikkeling
·         Versterken van een stakeholder platform
·         Training en advies over natural resource management en conflict resolution

CIS-VU werkt voor dit project samen met de Universiteit Gent (Research Conflict Group) en de NGO Search for Common Ground (met kantoren in Rwanda, DR Congo en Uganda). Vanuit de VU zullen naast CIS-VU stafleden ook medewerkers van FEWEB, FALW en FSW betrokken zijn.

Het project sluit zeer goed aan bij de VU-thema’s Science for Sustainability en Governance for Society.
Contactpersonen voor het project zijn Denyse Snelder (project director; d.snelder@vu.nl) en Marise van Amersfoort (project coördinator; m.r.van.amersfoort@vu.nl).