Martin Luther King Jr. Lezing

4 april 2017 houdt Nasrdin Dchar, acteur en initiatiefnemer van Ieder1, de Martin Luther King Lezing met de titel Een Droom voor Iedereen. Rapformatie Zwart Licht verzorgt een optreden.

14-03-2017 | 12:41

De Stichting Martin Luther King Lezing vroeg Nasrdin Dchar voor deze lezing omdat hij net als Martin Luther King discriminatie wil tegengaan. Verschillen in de maatschappij ziet hij als een vanzelfsprekendheid en een kracht. Vlak na de Tweede Kamer verkiezingen van 15 maart (en op de dag dat King in 1968 werd vermoord), spreekt hij ter ere van MLK zijn droom voor iedereen uit. In zijn lezing benadrukt Dchar dat alleen saamhorigheid de angst voor anderen kan verdrijven.

Dchar sprak zich al uit tegen een angstcultuur in 2011 toen hij een Gouden Kalf ontving en nam in 2016 het initiatief tot Ieder1 dat een platform wil zijn voor mensen die verschillen als kracht zien.

Eerder hielden Jesse Jackson, Jan Peter Balkenende, Mary King en Lodewijk Asscher de Martin Luther King Lezing. De lezing is een initiatief van de Stichting Martin Luther King Lezing waarin de VU en mensenrechtenorganisatie Justice and Peace samenwerken om het gedachtengoed van Martin Luther King in te zetten tegen discriminatie in actuele discussies.

Meer informatie over aanmelden.