Volleybalteam VU haalt Wereldrecord ‘Langste volleybalwedstrijd ooit’

Vrijdagmiddag 6 januari om 16.00 uur in totaal 101 uur gespeeld

09-01-2017 | 9:13

De Studentenvolleybalvereniging van de VU (SVU Volleybal) heeft vrijdag 6 januari 2017 om 16.00 uur het wereldrecord ‘Langste volleybalwedstrijd ooit’ gehaald. Zij haalden het record door 101 uur onafgebroken te volleyballen.

Het oude wereldrecord uit 2011 van 85 uur was ook in handen van SVU, maar de concurrentie hijgde in de nek. Er zijn al meerdere pogingen geweest om dit record te verbreken. Om het record in handen te houden gingen 24 spelers van SVU opnieuw de uitdaging aan.

Maandag 2 januari om 11.00 uur begonnen twee teams van twaalf spelers aan dit avontuur van 101 uur bij Sportcentrum VU. Dag en nacht speelden zij onafgebroken volleybal volgens de officiële regels van zaalvolleybal. Zes tegen zes in het veld, waardoor de andere spelers even rust hadden. Ze haalden het record vrijdag 6 januari om 16.00 uur.

355 gespeelde sets
In de wedstrijd van 101 uur speelden zij totaal 15.455 punten in 355 sets. Team B won de wedstrijd met 249 - 106. Naast de recordpoging werden verschillende activiteiten georganiseerd zoals karaoke, een filmmarathon en trefbal om de deelnemers aan te moedigen.

Only Friends
Met de recordpoging en de activiteiten werd €4.276,81 opgehaald voor Only Friends, een sportclub voor kinderen en jongeren met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Op dit moment worden hier wel 24 verschillende sporten aangeboden aan meer dan 600 sporters! Only Friends is gevestigd in het Friendship Sports Centre in Amsterdam Noord. Doneren is nog steeds mogelijk op www.svuvolleybal.nl/record. Zie hier ook  de sfeerimpressie van hoe het  in de sporthal ging.