VU-economen behoren tot de top van Nederland

Negen economen van de Vrije Universiteit Amsterdam School of Business and Economics staan in de jaarlijkse Economentop 40 van het tijdschrift ESB (Economisch Statistische Berichten). In de institutenranking staat de Vrije Universiteit Amsterdam net als vorig jaar op de derde plaats.

21-12-2017 | 9:10

Decaan Willem Verschoor: ‘Ik ben trots op dit resultaat en feliciteer de topeconomen van de VU met hun verdiende plek in de Top 40. Met het economische onderzoek aan de VU dragen zij bij aan zowel de wetenschap, als de kennis van de maatschappij."

VU-hoogleraar Econometrie Siem Jan Koopman staat met een vierde plaats het hoogst genoteerd. Zijn onderzoek richt zich voornamelijk op het ontwikkelen van econometrische methodologie voor het modelleren, analyseren en voorspellen van economische en financiële tijdreeksen. De methodologie kan breed worden toegepast op macro-economische en financiële vraagstukken, maar ook op bijvoorbeeld het klimaat (El Niño) en sportuitslagen. De hoogste nieuwe binnenkomer en terug op de lijst is VU arbeidseconoom Pieter Gautier.

Posities in de top 40 zijn:
- Siem Jan Koopman (4)
- André Lucas (11)
- Jos van Ommeren (12)
- Erik Verhoef (16)
- Pierre Koning (17)
- Pieter Gautier (19)
- Bas van der Klaauw (22)
- Cees Withagen (25)
- Albert Menkveld (38)

Over de Economen Top 40
De jaarlijkse ESB Economen Top 40 geeft een relatieve rangschikking van economen aan Nederlandse universiteiten op basis van de publicatieprestaties over een periode van vijf jaar. Daarbij worden meegeteld: artikelen, commentaren, brieven, notities, besprekingen en congresartikelen.

Meer informatie: ESB Economentop 40 2017