Hart & Ziel Bus van NPO Radio 4 op de VU campus

Op woensdag 3 oktober staat de bus bij het Science Café in het O|2 gebouw en is collegevoorzitter Mirjam van Praag de ochtendgast in het NPO Radio 4 programma ‘De Ochtend van 4’. Ze bespreekt de actualiteiten en kiest haar favoriete klassieke muziekstuk. Ook zullen leden van het VU-Orkest aanschuiven tijdens het programma.

20-09-2018 | 15:05

De andere gasten zijn neuroloog Philip Scheltens en kinderarts Marceline Tutu van Furth van het Amsterdam UMC. Zij kiezen ook hun favoriete klassieke muziek en vertellen over het belang van muziek in hun vakgebied.

Live muziek is er van musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Ardemus Saxofoon Quartet. Ook een aantal jonge winnaars van het Prinses Christina Concours komen spelen op fagot, viool en piano. Medewerkers en studenten zijn welkom om te komen luisteren en te stemmen op hun mooiste muziekstuk.

Een week lang reist De Hart & Ziel Bus naar verschillende steden om stemmen op te halen voor de Hart & Ziel lijst van Radio 4. Margriet Vroomans en Ab Nieuwdorp presenteren vanuit elke stad dagelijks van 07.00 tot 12.00 uur het programma 'De Ochtend van 4'.