VU Amsterdam gestegen in internationale QS World University ranking 2020

De Vrije Universiteit Amsterdam positioneert zich steviger in de internationale QS ranking 2020, meer specifiek ten aanzien van haar academische reputatie.

20-06-2019 | 13:14

De internationale QS World University ranking 2020 (Quacquarelli Symonds) is vandaag bekend gemaakt. Deze ranking is een jaarlijkse ranglijst van (internationale) universiteiten, gerangschikt op onder meer de kwaliteit van het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek binnen de universitaire instellingen. Dit wordt zowel kwantitatief beoordeeld – bijvoorbeeld via citatie impact en staf/student ratio’s, als ook kwalitatief – bijvoorbeeld via reputatie surveys onder academici.

De VU stijgt naar positie 219, ten opzichte van de positie 231 van vorig jaar. Van de zes indicatoren waar de QS ranking zich op richt positioneert Vrije Universiteit Amsterdam zich het sterkst op de indicator academische reputatie. Er zijn zes indicatoren: academic reputation (40%), employer reputation (10%), citations per faculty (20%), faculty student (20%), international faculty (5%) en international students (5%).

In vergelijking met vorig jaar stijgt de VU op een meerderheid van de indicatoren, waar de VU in het voorgaande jaar juist daalde op positionering. Het huidige jaar laat dus een positieve ontwikkeling zien, meer specifiek ten aanzien van een sterkere positionering van de internationale ratio's (staf en studenten ratio, en student to staf ratio) en academische reputatie. Daar zijn we heel trots op!