Student- en Onderwijsprijzen uitgereikt tijdens VU Nieuwjaarsgala 2019

24 januari werden VU-docenten en -studenten in het zonnetje gezet met de uitreiking van de Van der Duijn Schouten Onderwijsprijs, de DocenTalentprijs, de StudenTalentprijs, twee scriptieprijzen en, voor het eerst, de Student Initiatiefprijs.

25-01-2019 | 9:58

De winnaars 
De Van der Duijn Schouten Onderwijsprijs 2018 was voor Ellen Bal, universitair hoofddocent Sociale en Culturele Antropologie. De DocenTalentprijs ging naar ACTA-docent Beatriz Gimenez Gonzalez. Joyce Sombroek, Geneeskundestudent en keepster van het Nederlands dames hockeyteam, kreeg de StudenTalentprijs. Bachelorstudente Birgit Henrich en masterstudente Inken Kröger veroverden de scriptieprijzen. 
Nieuw dit jaar was de Student Initiatiefprijs waarvoor de Universitaire Studentenraad initiatieven nomineerde van studenten die verbinding organiseren van VU-studenten met elkaar of met de VU. Het publiek koos daarna als winnaar Zakaria Laaraj met zijn project StudeerSamen.

Van der Duijn Schouten Onderwijsprijs 2018 
UHD Sociale en Culturele Antropologie Ellen Bal kreeg de prijs voor senior docenten die excelleren in het onderwijs en een bijdrage hebben geleverd aan de kwaliteit van het onderwijs aan de VU. De jury noemt Ellen Bal zeer actief, toegewijd en creatief bij het verbeteren van haar opleidingen, de afgelopen jaren als opleidingsdirecteur. Zij staat bij haar studenten bekend als iemand die veel vraagt van studenten en streng is, maar die wel échte aandacht, feedback en hulp biedt om verder te komen, aldus de jury. 

DocenTalentprijs 
De prijs voor de talentvolle docent die relatief nieuw is in het vakgebied van doceren, stond dit jaar in het teken van de zelfontplooiing van de student en wat een docent hierin kan betekenen. Beatriz Gimenez Gonzalez geeft zowel college als (pre)klinische les bij Tandheelkunde en wel op zo’n eigen, betrokken manier dat elke student op een passende wijze in zijn of haar leerproces wordt begeleid. Daarbij motiveert zij haar studenten om ‘out of the box’ te denken, schrijft de jury. Ook vernieuwde de Tandheelkunde-docente het curriculum voor de tweede- en derdejaars bachelor. 

Scriptieprijs voor beste bachelorscriptie 
Studente Science, Business and Innovation Birgit Henrich kreeg dit jaar de scriptieprijs voor bachelorstudenten voor haar scriptie An Entry Strategy into the Aircraft Industry. De jury was onder de indruk van de manier waarop Birgit vanuit technologisch, natuurkundig inzicht kijkt naar bedrijfskundige problematiek en hoe zij de verschillende wetenschappelijke velden van de opleiding Science, Business and Innovation met elkaar verbindt. 

Scriptieprijs voor beste mastercriptie 
SBE-studente Inken Kröger sleepte de Scriptieprijs in de wacht voor haar scriptie The Triangle of Life, Family and Career for Women in the Big Four. Inken heeft volgens de jury een relevant probleem in auditing door haar sociaal wetenschappelijke benadering op een unieke manier behandeld en wordt geprezen voor haar grondige theoretische onderbouwing, zeer goede data-analyse en verrassende inzichten. 

StudenTalentprijs 
Joyce Sombroek, keepster van het Nederlands dames hockeyteam en student Geneeskundevolgde naast het uitoefenen van topsport met goede resultaten haar bachelor- en masteropleiding Geneeskunde. Daarnaast zet zij zich onder meer in voor goede doelen en geeft workshops en clinics (ook op de VU). 

Student Initiatiefprijs 
Uit de door de Universitaire Studentenraad genomineerde initiatieven koos het publiek het project StudeerSamen van Zakaria Laaraj. Hij stelt voor een community te bouwen waarin studenten elkaar helpen door samen te studeren. Studenten komen met elkaar in contact via een online platform. Bekijk het filmpje over zijn project. 

Meer foto's zijn te vinden op vu.nl/nieuwjaarsgala