Studenten beoordelen zes VU-masters als topopleiding in Keuzegids Masters 2019

De Vrije Universiteit Amsterdam telt zes masterstudies die het predicaat ‘Topopleiding’ verdienen. Dit blijkt uit de beoordelingen van studenten en onderwijsexperts in de Keuzegids Masters 2019.

05-03-2019 | 8:00

De masters Ondernemingsrecht (90), Epidemiologie (81) en Cardiovascular research (80) en Hydrology (80) scoren het hoogst. De masteropleiding Cardiovascular research schaart zich hiermee voor het eerst tussen de gevestigde topopleidingen van de VU. Programmacoördinator Miriam van Strien: “Hart- en vaatziekten zijn een van de voornaamste doodsoorzaken in de westerse wereld. Met deze master leiden we toekomstige top-wetenschappers op die gaan werken aan de oplossingen. Ik ben daarom dan ook enorm trots op deze waardering voor de master Cardiovascular research.”

De VU-opleidingen die het predicaat ‘Topopleiding’ verdienen zijn:

·         Ondernemingsrecht (90)
·         Epidemiologie (81)
·         Cardiovascular research – nieuw! (80)
·         Hydrology (80)
·         Econometrics & Operations Research(75)
·         Fiscaal recht (75)

Keuzegids Masters 2019
De Keuzegids Masters 2019 wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (C.H.O.I.) om studiekiezers te helpen bij het kiezen van een masteropleiding. Opleidingen worden vergeleken op basis van studentoordelen uit de Nationale Studenten Enquête en expertoordelen. Ook zijn er gegevens opgenomen over de grootte, taal en vorm van de opleiding en de kosten. Van de negen ‘brede universiteiten’ staat de VU op de zesde plaats.

Kies jouw Topopleiding bij de Masterdag
Op zaterdag 9 maart vindt de VU Masterdag plaats, hét moment om als bachelor student kennis te maken met onze masteropleidingen en de VU campus. Naast de informatierondes is de informatiemarkt de plek om nader kennis te maken met studenten en docenten. Kijk voor het complete programma op www.vu.nl/masterdag.