VU tweede universiteit van Nederland in Keuzegids

De stijgende lijn zet door en de Vrije Universiteit Amsterdam bezet nu de tweede plek onder de brede klassieke universiteiten in de Keuzegids Universiteiten 2020.

27-11-2019 | 8:00

De VU is de enige klassieke universiteit met een bovengemiddeld goede score op het gebied van leven & omgeving. Naast de topopleiding Biologie krijgen vijf andere bacheloropleidingen het kwaliteitszegel ‘Topopleiding’ in de nieuwe gids.

Aardwetenschappen, Biologie, Econometrie en Operationele Research, Geneeskunde en Filosofie horen al bij de landelijke topopleidingen en daar komt dit jaar ook Literatuur en Samenleving bij.

Hard werken loont
Bacheloropleidingen met dit keurmerk behoren volgens de Keuzegids tot de beste opleidingen van het land. Rector magnificus Vinod Subramaniam: “Het is geweldig dat we zijn geklommen naar de tweede pIek! Een heldere onderwijsvisie en het harde werk van alle collega’s zorgen ervoor dat de VU nu de tweede klassieke universiteit van het land is in de nieuwe Keuzegids.”

In de ranglijst van de zes klassieke brede universiteiten staat de VU voor Universiteit Utrecht en achter Radboud Universiteit Nijmegen. De resultaten laten zien dat de waardering voor de bacheloropleidingen van de VU blijft stijgen.